Đerlek: Cilj je da do polovine juna u Srbiji bude 2,5 miliona revakcinisanih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i Mirsad Đerlek izjavio je da je namera da se nastavi s ubrzanjem imunizacije na koronavirus i da se radi na tome, a da je cilj da do polovine juna bude revakcinisano dva i po miliona građana.

„Preko Privredne komore Srbije (PKS) pravimo dogovore s domaćim i stranim kompanijama kako bi se pod hitno vakcinisali ljudi u privredi, jer od toga zavisi kako ćemo moći dalje da finansiramo ogromne troškove koje imamo za zdravstveni sistem“, kazao je za Politiku Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

Đerek je naveo da je Nacionalni koordinacioni tim formirao radnu grupu koja je izradila niz savremenih modela motivacije za vakcinaciju i dodao da ovih dana kreće njihova primena i „ozbiljna kampanja“.

„Nemamo pravo da oduzmemo budućnost deci tako što ćemo izbegavati vakcinaciju i dozvoliti koronavirusu da nas uništi“, istakao je on.

Rekao je da je video da neke firme motivišu ljude novčanom naknadom da se vakcinišu, ali je naveo da to država neće raditi.

Dodao je da početkom aprila u Srbiju stiže dva miliona vakcina i naglasio da želi da one budu što pre utrošene.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker