Deo lekara u Novom Pazaru protestuje zbog poništenog konkursa za specijalizaciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović vratio se u ponedeljak na posao posle više od mesec dana bolovanja, objavio je Radio Sto plus.

20200717 2 43490237 56772931

Izvor: ANADOLIJA/Medin Halilović

{module Oglas 1 – 2020}

Njemu je pozlilo 30. juna, posle posete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, tokom koje je njegovu ostavku tražila grupa građana Novog Pazara zbog stanja u bolnici, velikog brojem obolelih i umrlih od KOVIDA-19.

On se, po nepotvrđenim informacijama, zbog srčanih tegoba lečio u Beogradu.

Odlukom ministra zdravlja, Mahmutovića je tokom odsustva menjao Mirsad Đerlek koji je imenovan za njegovog zamenika, odnosno, koordinatora te zdravstvene ustanove.

“Ja ću ostati koordinator za KOVID-pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobedimo KOVID”, rekao je Đerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

U ponedeljak se ispred Dijagnostičkog centra okupilo desetak lekara Doma zdravlja, u “skafanderima”, koji su okretanjem leđa izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za specijalizaciju.

Upravnik Opšte bolnice, Alan Kurpejović, rekao je da je na sastanku s predstavnicima lekara odlučeno da se konkurs poništi, a da se novi raspiše po završetku objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice.

“Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija, čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru”, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo je i desetak građana, koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o obolelim i umrlim od koronavirusa u Novom Pazaru i smenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su pred bolnicom ostavili transparent “Hoćemo čoveka iz naroda, ne političkog poslušnika” i tekstom Člana 115. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, po kojem direktor zdravstvene ustanove ne sme biti član organa neke političke stranke.

(N1,Beta)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker