DA LI ĆEMO NOSITI MASKE I U KAFIĆIMA? Ugostitelji dobili poduži SPISAK MERA koje će morati da se poštuju od 4. maja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kafići i restorani širom Srbije ponovo će biti otvoreni od 4. maja! Za ugostiteljska preduzeća je određen čitav set mera koja će morati da se poštuju, a podeljen je u dve grupe – jedne koje se odnose na goste i druge na zaposlene.

fdhgd645r765e4678

{module Oglas 1 – 2020}

GOSTI

1. Gost mora da prođe kroz podnu dezo barijeru/može da bude vlažna Ili suva.

2. Za gosta na ulazu (i u bašti i u unutrašnjosti objekta; ukoliko ulaze gosti u toalet a sede napolju) mora da postoji dezinfekciono sredstvo za ruke na bazi alkohola/gel, prskalica ručna, vlažne maramice.

3. U zatvorenom prostoru na 1 gosta mora da bude 3,5m2 i jedno sedeće mesto, na otvorenom na 1 gosta 2,5m2 i jedno sedeće mesto.

4. Na mestu predviđenom za gosta potrebno je da bude sredstvo za dezinfekciju ruku (gel, prskalica ručna, vlažne maramice) sve na bazi alkohola.

5. U toaletima za goste poželjno je da stoji bezkontaktni dozer za ruke i ubruse.

6. Gosti ne treba da imaju rukavice i maske jer piju pića ili jedu…. a dezinfikovali su se pri ulasku…

{module Oglas 0 – 2020}

ZAPOSLENI/DOSTAVA ROBE

2. Dobavljači obavezno pri isporuci da prođu osnovnu dezinfekciju obuće i ruku sredstvima na bazi alkohola.

3. Ugostiteljski radnici obavezno da, robu koji su primili, dezinfikuju ( isprskati sa dezinfekcionim sredstvom na bazi alkohola), zatim izvaditi iz transportnog pakovanja; to pakovanje odmah odložiti u đubre; robu dezinfikovati I pravilno skladištiti.

4. Ugostiteljski radnici koji su u servisnom i proizvodnom delu za vreme rada moraju da imaju zaštitne maske preko nosa – usta, rukavice.

6. Radnici u servisnom i proizvodnom delu su obavezni da rade u uniformama koje su pravilno higijenski čiste, uz obavezno svakodnevno oblačenje nove uniforme (oprane na 90 C), ispeglane sa peglom Ili sa vodenom parom.

{module Oglas 2 – 2020}

Neki ugostitelji neće moći odmah da rade

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Dragan Stanojević za 021.rs navodi da su objavljene smernice očekivane, ali da verovatno neće svi ugostiteljski objekti odmah početi da rade, posebno ne noćni klubovi, jer neki neće moći odmah da primene sve mere.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex