Čuveni novopazarski biznismen ostvaruje dječije fudbalske snove

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Do danas nije razotkriveno zašto za fudbal važi moto da je to “najvažnija sporedna stvar na svetu”, ali zato dileme nema da je novac neophodan  ne samo za  popularizaciju sporta, već i za “proizvodnju” vrhunskih fudbalera.

hgfdsadfghj

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Mecena sporta u nas je svakako i čuveni biznismen iz Novog Pazara Numan Nuca Bajramović, vlasnik i osnivač firme “ALK++ Company” koja poslujući uspešno na ruskom tržištu, deo kapitala, u vidu donatorstva ulaže i u mlade fudbalere novopazarskog FK Nacionala. Sa Nucom svet fudbalskog neba dobio je jedno novo donatorsko ime, a mladi nove mogućnosti da se iskažu i ostvare svoje snove.

Bez finansijske pomoći  čoveka velikog srca i velike humanosti Numana Bajramovića ne bi napravili sve ono što smo do sada ostvarili i svaki klub bi poželeo da ima takvog sponzora. Bajramovići nisu pomagali samo Nacionalu već i drugim klubovima. Kada sam držao mlađe kategorije FK Novi Pazar, Numan je bio tu da pomogne i novčano i u svakom pogledu, reklamama, organizacijama turnira, donatorstvima deci koja nisu bila u mogućnosti da plate pripreme, kampove….

{module Oglas 2019 – U članku 1}

 

Platio bi Bajramović to za sve. Krenemo li od početka, kada je reč o Nacionalu, ne bi imali gde da igramo, lopte, dresove… Numan nam je izgradio fudbalski teren i omogućio da kroz trening najmlađi od pet do 15 godina pokažu svoje sposobnosti i razviju svoj talenat. Da najbolji stasaju u prvoklasne igrače, objašnjava za naš list direktor FK Nacionala i nekadašnji internacionalac Almir Gegić, koji je godinama igrao u Italiji. U klubu koji vodi od 2009. godine, kada je i osnovan, zaigrali su, kako ukazuje i Numanovi unuci zahvaljujući optimalnim uslovima koje je ovaj biznismen stvorio za treninge i igru najmlađih.

Organizovali smo pet godina i kampove u koje smo dovodili trenere Milana. Oni su tu odabirali desetak najtalentovanijih dečaka svake godine, da bi se nakon treninga nastavilo sa utakmicama i takmičenjima na kojima je Nacional ostvarivao zavidne rezultate. Jednostavno, Numan Bajramović je puno pomogao u  razvoju Nacionala, a malo je tako velikih, humanih ljudi na ovim prostorima, konstatuje Gegić, koji je svoja internacionalna iskustva stečena od Italije do Turske želeo po povratku da prenese na mlade ne samo u svom gradu, već i u celoj Srbiji. Otvorio je pored glavne novopazarske i druge škole fudbala, pod istim nazivom i logom FK Nacionala, kako u Srbiji, tako i regionu.Priseća se vremena svojih treninga kada nije imao ni fudbalski teren, ni uslove koji su danas stvoreni u Novom Pazaru zahvaljujući između ostalog i Numanu i njegovoj porodičnoj firmi “ALK++ Company”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

 

Ipak te fudbalske sezone 1998-1999 mnogima će ostati u sećanju po transferu, koji je kao mladić iz naše II lige grupe Zapad ostvario otišavši u ekipu italijanske Seria A, tada zvanično najjače fudbalske lige na svetu. Fudbalski stručnjaci su iskoristili ovu priliku i po ko zna koji put potvrdili svoju teoriju da “u fudbalu ništa nije nemoguće”. Dečački snovi jednog sedamnaestogodišnjaka ostvarili su se mnogo brže nego u Spilbergovim filmovima. Sada njegovim stručnim vođenjem, a uz finansijsku podršku porodice Bajramović, svoje prve fudbalske korake u gradu na obalama Jošanice i Raške  prave dečaci, koji će možda poput Almira Gegića doseći zvezde fudbalskog neba, slično njegovom izlasku na teren “San Sira” pred 67.000 gledalaca. Svake godine iz ove škole fudbala odlaze mladi igrači u FK Novi Pazar i ta saradnja se kako ukazuje Gegić, dobro odvija. No, za vizije i iskustva koje je želeo da prenese iz Evrope nisu u lokalnoj samoupravi baš imali sluha.

Samo je Numan uvek bio tu da pomogne. Jedan mali klub  kao što je Nacional došao je zahvaljujući ovom čoveku velikog srca  do velikih turnira u kojima je igrao protiv Barselone, Sevilje, Rome, Milana,  našao se na terenima Italije, Švajcarske, Bugarske, Turske…. Osvajali smo prva,  treća i četvrta mesta, ali na najjačem na planeti  Univerzal kupu u Forte Dei Marni. Sa fudbalerima putovao je i Numan i delio radost osvajanja pehara. Zaista se mnogo toga izdešavalo u kratkoj istoriji našeg postojanja, dodaje Gegić, koji je s internacionalnom karijerom poneo epitet još jednog velikana novopazarskog i domaćeg fudbala uopšte. Kaže da u Srbiji postoji mnogo talenata, ali se u odnosu na taj broj malo vrhunskih fudbalera proizvodi zbog nedostatka novca i odustva saradnje među klubovima.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex