ČUDO U NOVOM PAZARU: Od teške kliničke slike do potpunog izlečenja uz pomoć krvne plazme

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mirfat Fijuljanin, sin žene koja je primila krvnu plazmu sa antitelima, kaže da je njegova majka bila u teškom zdravstvenom stanju i da se na bolničkom lečenju nalazila skoro tri nedelje. 

pjimage 23

{module Oglas 1 – 2020}

Na Infektivnom odeljenju novopazarske Opšte bolnice prvi put je uspešno primenjena terapija krvnom plazmom koju je primila pacijentkinja (68) koja je bila inficirana virusom kovid 19.

Ona je imala tešku kliničku sliku i primala je terapiju, a onda je lekarski konzilijum odlučio da je podvrgne ovom tretmanu. Nakon nekoliko dana, potpuno izlečena, izašla je iz bolnice.

Mirfat Fijuljanin, sin žene koja je primila krvnu plazmu sa antitelima, kaže da je njegova majka bila u teškom zdravstvenom stanju i da se na bolničkom lečenju nalazila skoro tri nedelje. 

– Osamnaest dana bila je u dosta kritičnom stanju. Zahvaljujući radu kompletnog osoblja Infektivnog odeljenja došlo je do poboljšanja. Primila je krvnu plazmu i rezultati su joj mnogo bolji nego ranije. Evo danas izlazi iz bolnice kao potpuno izlečena – kaže Fijuljanin.

{module Oglas 0 – 2020}

Načelnica Infektivnog odeljenja Binela Mavrić kaže da je ova pacijentkinja, pored korone, imala i kardiovaskularna oboljenja.

– Imala je tešku obostranu upalu pluća. PCR je pokazao prisustvo virusa covid 19 i bila je u imunološkom deficitu. Uprkos primeni svih terapijskih mera dolazilo je do progresije bolesti i pada saturacije – kaže Mavrić.

Ona dodaje da je pacijentkinja dobro reagovala na krvnu plazmu i da se njeno zdravstveno stanje brzo poboljšalo.

– Primenom anti Covid plazme već nakon dva dana došlo je do značajnog kliničkog poboljšanja sa regresijom laboratorijskih parametara – kazala je Mavrić i dodala da se krvna plazma koristi dok ne dođe do specifičnog leka i vakcine. 

– To je jedan vid pasivne imunizacije gde pacijent dobija gotova antitela od bolesnika koji je preležao Covid infekciju i potpuno ozdravio – dodala je Mavrić. (Srbija Danas/Informer)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker