Čak 1800 građana Priboja poslato u samoizolaciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mere samoizolacije, u trajanju od 28 dana, koje je Vlada Srbije odredila kao prevenciju širenja virusa kovid 19, određene su za čak oko 1.800 građana Priboja.

priboj00

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ova pogranična opština ima svoje specifičnosti. Dve trećine teritorije gravitira ka susednoj Bosni i Hercegovini, a mnogima je državna granica podelila imovinu, te su im kuće u jednoj, a njive i posao u drugoj zemlji.

Većina Pribojaca bila je 14. marta, dan pre uvođenja vanrednog stanja, samo na kratko, u Bosni, da, kao inače, naspe goriva, radi na imanju i slično.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Većina njih je posle pet-šest dana, telefonom obaveštena da im je zbog prelaska državne granice, određena samoizolacija, potpuna zabrana napuštanja stanova i kuća, čije kršenje podrazumeva kaznu zatvora do tri godine. Samoizolacija je najpre trajala 14, a onda produžena na 28 dana.

Ovi građani se žale na produženje izolacije i smatraju da treba uzeti u obzir specifičnosti pograničnih opština, videti koliko se ko zadržao i u kom području. Ove mere koje su nekada izrečene celim porodicama, ugrožavaju njihovu egzistenciju, jer za njih nije organizovano dostavljanje hrane i lekova, a neke porodice imaju bebe i malu decu. Mnogi zavise od rada za dnevnicu i prihoda od malinjaka i vrtova do kojih ne smeju da odu.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

– Ja sam zatočen samo zato što sam išao do Sastavaka i nazad. Ja sam bez posla i više nemam ni novca ni hrane. Razumem ja razloge za uvođenje ove mere, ali kod nas je drugačije i nisam samo ja problem. Imam ćerku i zeta, imaju četvoro dece, privatno stanuju, nigde ne rade. Zet je baš dobio zabranu zbog tog kratkog prelaska i sada nemaju ništa, žali se Miodrag Šalipur. Dodaje da je pozvao brojeve koje je opština Priboj ostavila za pomoć ugroženima, a da mu se javila telefonska sekretarica.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker