Brzinski displeji u Selakovcu zarad veće bezbednosti u saobraćaju (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pešaci, naročito deca, će ubuduće biti bezbedniji, a vozači koji se kreću kroz novopazarsko naselje Selakovac moraće da uspore i poštuju postavljenu signalizaciju i ograničenja, s obzirom da su danas na tom putu postavljeni brzinski displeji, odnosno signalizatori brzine.

Untitled 2 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Pored ranije uređene saobraćajne signalizacije ovakve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara za cilj imaju povećanje bezbednosti saobraćaja.

Postavjanje brzinskih displeja, odnosno signalizatora brzine u naselju Selakovac, na državnom putu koji prolazi kroz novopazarskonaselje jedna je u nizu aktivnosti koje za cilj imaju povećanje bezbednosti saobraćaja, objašnjava član Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara Hidajet Plojović.

”Danas smo postavili dva brzinska displeja koja imaju za cilj da svim vozačima koji se kreću u zoni škole poruče da uspore i da njihovo učešće u saobraćaju bude na način da je bezbedno po sve učesnike u saobraćaju, a posebno decu koja pohađaju Osnovnu školu ”Avdo Međedović” a kojih je blizu hiljadu. Reč je o aktivnosti koja se preduzima u saradnji sa meštanima ovog naselja, a sve u koordinaciji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovo nije jedina aktivnost koju ćemo preduzeti. Kako sam rekao radi se o državnom putu gde su nadležnosti loklane samouprave ograničene, ali u saradnji sa Putevima Srbije i ostalim državnim organima ćemo učiniti sve da u nekom narednom periodu bezbednost učenika kao i svih ostalih učesnika u saobraćaju bude na zadovoljavajućem nivou” kazao je Plojović.

S obzirom da je reč o frekventnoj deonici, te da su učesnici u saobraćaju, odnosno pešaci, većim delom godine deca koja pohađaju školu u tom delu grada, meštani Selakovca zadovoljni su da je njihova inicijativa dobila odgovor nadležnih. Nadaju se da neće biti više saobraćajnih prekršaja i nezgoda koje su se na tom putu dešavale, nekada i sa tragičnim ishodom.

Osim, danas postavljena dva signalizatora brzine, do kraja godine će biti postavljena još četiri na različitim potezima, odosno tamo gde je njihova funckija neophodna. Istovremeno, urađena je vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija. Nadležni apeluju na učesnike u saobraćaju, naročito vozače, da poštuju postavljenu signalizaciju i prema njoj prilagode vožnju. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=Hmt15HSxhP4

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex