Broj hospitalizovanih u Novom Pazaru porastao za 100 odsto

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Broj PCR testiranih povećao se za 300 odsto.

master cover foto 1 1 1

{module Oglas 1 – 2020}

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja ističe da je situacija u Novom Pazaru izuzetno ozbiljna, da je broj prvih pregleda u poslednja 2-3 dana skočio za više od 60 odsto, a broj hospitalizovanih pacijenata za 100 odsto, pa ih je trenutno u bolnici 70.

Broj PCR pozitivnih povećao se u novembru za 300 odsto u odnosu na oktobar. U kućnoj izolaciji imamo 126 PCR pozitivnih pacijenta i 280 kontakata koje je Zavod za javno zdravlje svakodnevno prati, što je ukupno 400 njih u izolaciji. Oni mogu biti potencijalna bomba s obzirom na to da je kovid 19 nepredvidiv – kaže Đerlek.

On dodaje da je Ministarstvo zdravlja tražilo i dogovorilo se sa menadžmentom Opšte bolnice u Novom Parazu da se otvori privremena bolnica u Novopazarskoj Banji i da su tu obezbedili 80 mesta.

{module Oglas 0 – 2020}

– Međutim, tražili smo, u dogovoru sa Ministarstvom odbrane, od gradskog kriznog štaba i da se oformi privremena bolnica u sportskoj hali “Pendik”. I do dana današnjeg nismo dobili objašnjenje od gradskog štaba zašto ta bolnica nije formirana s obzirom na to da smo u junu prošli pakao i da zbog svega ovoga napred navedenog može da nam se ponovi scenario iz juna. Zamolio bih krizni štab u Novom Parazu da shvati ozbiljno preporuku Ministarstva zdravlja i da u što kraćem roku obezbedi sve za otvaranje još jedne privremene kovid bonice u Novom Parazu – naglašava Đerlek.

On dodaje da se situacija pogoršava i u Sjenici i u Tutini, gde je drastično povećan broj prvih pregleda u ambulanta, pa bi “zamolio krizne štabove u tim opštinama da preduzmu sve što je u njihovoj moći i da se pooštri kontola sprovođenja protivepidemijskih mera”

– U Novom Pazaru imamo i 34 pacijenta iz Raše, gde poslednjih dve nedelje korona ide uzlaznom linijom i Ministarstvo zdravlja je stupilo u kontakt s predsednikom opštine i kriznim štabom da se preduzme sve mere kako bismo usporili virus u ovoj opštini – kaže Đerlek. (Kurir)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker