Bivši načelnik UKP o misterioznom nestanku Splićanina: “Da na beogradsku hladnoću izađe u kratkoj majici, to nije uobičajeno ponašanje”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ne možemo ništa drugo osim da čekamo. Mislim da moje kolege policajci nemaju nikakvu drugu opciju nego da Mateja Periša traže u reci i da čekaju da se temperatura vode podigne i da pokuša da pronađu telo – rekao je za hrvatske medije Mile Novaković, bivši načelnik UKP.

On dodaje da je reka brza i hladna i da nije nemoguće da se telo pronađe čak kod Đerdapa.

– Neću da sahranjujem mladića, ali ne mogu ništa drugo da zaključim nakon toliko dana intenzivne potrage. Ne treba ocu Mateja Periša nikakva detektivska agencija niti neki privatni istražitelji da ubrzaju ili doznaju istinu jer se na slučaju nestanka njegovog sina radi svim snagama i sredstvima i cilj je države Srbije da se potraga uspešno okonča. Neću grešiti dušu, ja ne znam što su sve moje kolege utvrdile, niti želim naknadno da solim pamet, ali ključ rešenja misterije su Periševi kontakti u Beogradu i njegovi prijatelji sa kojima je došao i ovde boravio – smatra Novaković.

Navodi da mnoga pitanja još nemaju odgovor.

Najlakše je reći da je Matej bio drogiran, ali zar onda ne bi bili drogirani i oni koji su sa njim bili to veče za stolom? A opet, njegovo trčanje nije ciljano, nego besciljno i moguće je da je bio drogiran, čak i vrlo izvesno. Da neko na ovu beogradsku hladnoću izađe u kratkoj majici, trči napred pa se vraća, to meni nije uobičajeno ponašanje. Mi do danas ne znamo čime je to uslovljeno. Je li išao da se nađe sa nekim jer je imao dogovor? Je li išao da kupi nešto pa je nameravao da se vrati u noćni klub?

To još nije rasvetljeno. Možda se spuštao stepenicama prema Savi kako bi nekoga pričekao da dođe gliserom ili nekim drugim plovilom po njega ili da on nekoga dočeka ili nešto preuzme. Ne znam. Stvarno. Voleo bih da to znaju moje kolege i siguran sam da to utvrđuju. A zašto to ide toliko sporo teško mi je reći – rekao je Novaković.

Nekadašnji pukovnik MUP smatra da je nestanak kasno prijavljen.

– Neću ulaziti u to kad su njegovi prijatelji prijavili nestanak, ali mi je jako čudno da su reagovali tek kad su odlazili iz “Gotika” u iznajmljeni stan. To je nekoliko sati u kojima se nisu upitali: “Pa dobro, gde je moj prijatelj?” Ako je išao s nekom devojkom… Znam ja i za ženske i te šeme, ali se to, koliko ja znam, uvek kaže prijateljima. Možda ne s kim se ide, ali gde se ide, na koju adresu, to sigurno – zaključuje Novaković.

Mladi Matej Periš iz Splita, podsetimo nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beograd. Iz potpuno nepoznatih razloga Periš je oko 1.40 posle ponoći istrčao iz kluba “Gotik” u kojem je bio sa društvom i od tada mu se izgubio svaki trag.

Izvor:Blic, Slobodna dalmacija

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker