Biševac – Situacija alarmantna i zabrinjavajuća

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, gostujući u Dnevniku RTV Novi Pazar, potvrdio je da je u Novom Pazaru trenutno 13 ljudi zaraženo virusom COVID 19, da se troje nalazi na lečenju u KC Kragujevac, dok su ostali na kućnom lečenju, odnosno kućnoj izolaciji.

bisevac 1

{module Oglas 1 – 2020}

On je potvrdio i da su u Novi Pazar danas stigli stručnjaci infektolozi i edipemiolozi koji ovdašnjim lekarima  trebaju da pomognu u suzbijanju i stavaljanju epidemije pod kontrolu.

”Za sada je situacija alarmantna i zabrinjavajuća, ali je pod kontrolom. Ovu priliku koristim da zahvalim predsedniku Vučiću i ministru Ljajiću na brzoj intervenciji jer će, kako se čuli, u našu bolnicu stići respiratori i oprema koji će znatno pomoći našim lekarima” kazao je Biševac.

{module Oglas 0 – 2020}

Biševac: Sve resurse smo stavili na raspolaganje

On je naglasio da je Grad Novi Pazar sve svoje resurse stavio  na raspolaganje Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

U zavisnosti od situacije, kazao je on, razmotriće se i uvođenje određenih rigoroznijih mera, o čemu će naglašava konačnu reč ipak dati struka.

”Pored svih mera i napora koji se ulažu najbitnije je ponašanje pojedinaca i poštovanje mera koje su preporučene. Osnovne su naša disciplina i odgovornost” naglasio je on i dodao da je ovo krajnji trenutak da situacija bude shvaćena ozbiljno.

{module Oglas 2 – 2020}

Biševac: Ne bacajmo senku na svetle primere

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac dodao je da je današnja izjava direkotra policije o nepoštovanju mera u Novom Pazaru bacila određenu senku na humanost i  sve ono što su građani Novog Pazara uradili u proteklom periodu,  počev od privrednika I tekstilaca koji su pomagali u trenutku kada nije bilo dovoljno zaštitne opreme , preko zdravstvenih radnika,  službi koje su svakodnevno angažovane, te brojnih  humanitarnih organizacija koje pomažu sugrađanima.

On je pozvao da sporadični slučajevi i pojedinci ne mapiraju Novi Pazar kao grad u kojem se ne poštuju propisane mere i na taj način svi svetle primere humanosti i društveno odgovornog angažmana ostave u senci.

Biševac je još jednom pozvao građane da budu odgovorni prema drugima i sebi kako bismo iz ove situacije izašli sa minimalnim posledicama.

https://www.youtube.com/watch?v=dWWklFAaxpc

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.