Bijelo Polje na vrhu liste po broju zaraženih, ko ne poštuje mjere krivično će odgovarati

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Okupljanje građana na otvorenim javnim mjestima ograničeno je do 40 osoba, a na zatvorenim do 20 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski, podsjećaju iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Bijelo Polje.

5efc376a f924 47ed ac58 211a0a0a0a67 bijelopolje preview

{module Oglas 2 – 2020}

Oni su povodom sve učestalijih javnih okupljanja na kojima se ne poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, podsjetili građane Bijelog Polja na mjere koje su i dalje na snazi.

“Zaštitne maske moraju nositi zaposleni i putnici u vozilima javnog prevoza (autobus, kombi, auto-taksi) i vozilima kojima se obavlja prevoz zaposlenih za sopstvene potrebe, kao i vozači i putnici u putničkom motornom vozilu (osim za članove zajedničkog porodičnog domaćinstva), uz primjenu i drugih mjera, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore”, saopšteno je.

{module Oglas 1 – 2020}

Osim toga, obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, uključujući i djecu stariju od sedam godina. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.

“Bijelo Polje se nalazi na vrhu liste po broju zaraženih i da je u našoj opštini aktivno 140 slučajeva koji su pozitivni na virus COVID-19, zbog čega je još veća obaveza svakog pojednica da poštuje mjere NKT-a.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje podsjeća sve sugrađane da nepoštovanje mjera podrazumijeva krivičnu odgovornost”, zaključuje se u saopštenju.

{module Oglas 0 – 2020}

Izvor:Kodex

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker