Probijaju put za prvu pomoć: Dva pribojska sela odsečena od sveta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Traži se rešenje za Sjeverin i Strmac, naselja koja administrativno pripadaju Priboju, sali su teritorijalno u BiH, pa zbog zatvorenih granica, nemaju lekarsku pomoć. Probija se alternativni put.

sdsffghjkdfghjk

Foto:A.Rovcanin

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Žitelji pribojskih mesnih zajednica Sjeverin i Strmac, pored straha od virusa korona, strepe i za egzistenciju jer administrativno pripadaju opštini Priboj, a teritorijalno su u Bosni i Hercegovini, pa su njihove prodavnice prazne i – zbog zatvorenih granica – nemaju lekarsku pomoć.

– U oko 300 domaćinstava imamo više desetina starijih i hronično bolesnih, dva pacijenta za dijalizu, trudnice, decu… – kaže predsednik MZ u Sjeverinu Vujadin Radović.

Zato je lokalna samouprava obezbedila sredstva za probijanje alternativnog makadamskog puta dugog 10 kilometara.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

– Iako je konfiguracija terena nepovoljna, jedino rešenje je probijanje trase od Batkovića, preko Živinice, do Sjeverina. To nije put koji dugoročno zadovoljava potrebe, ali je važan jer niko ne zna koliko će vanredno stanje da potraje, a valja živeti – kaže prvi čovek Priboja Lazar Rvović.

AMBULANTA

– U toku je nabavka kompletne medicinske opreme i očekujemo da do polovine sedmice ambulanta počne sa radom. Za primarnu zdravstvenu zaštitu žitelja Strmca i Sjeverina, obezbedili smo i sredstva za angažovanje lekara i medicinske sestre – naglasio je Rvović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvor:Novosti

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker