Aleksandar Vulin u Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je Dom zdravlja u Sjenici gdje je trenutno teška situacija zbog velikog broja osoba sa simptomima zarazne bolesti COVID-19.

dfgz76768579

{module Oglas 1 – 2020}

Ministar je istaknuo da je zahvaljujući Vojsci Srbije obezbijeđeno prijemno odjeljenje, vrši se dezinfekcija grada, a u toku dana će biti završeno i odjeljenje koje će biti pretvoreno u kovid bolnicu. Također, došli su i ljekari sa Vojno medicinske akademije da se i kadrovski pomogne ljekarima Doma zdravlja, kazao je Vulin i dodao da je sada ključno napraviti dobru organizaciju i razdvojiti kovid pacijente od nekovid. Poručio je da država brine i da će vojska biti prisutna sve dok bude prijetila opasnost od zaraze.

Zamjenik komandanta Vojne bolnice u Novom Pazaru potpukovnik, doc.dr. Petar Ristić je kazao da su ovdje na poziv civilnih vlasti kako bi pomogli u trenutnoj situaciji. Napravit će se adekvatne zone za kretanje ljekara i pacijenata. Ključno je napraviti non kovid bolnicu, sterilisanu i dezinfikovanu, da može adekvatno da pruža zdravstvene usluge građanima, a da se kovid pacijenti zbrinjavaju u susjednom objektu. Istaknuo je odličnu saradnju sa lokalnim vlastima i doktorima.

{module Oglas 0 – 2020}

fghrt78687

Zamjenik direktora Doma zdravlja dr. Fuad Ćatović je ovom prilikom potcrtao da je trenutno izuzetno teška epidemiloška situacija. Od početka drugog pika epidemije, broj pregleda je sa 40 naglo porastao na 200 što je veliki broj za Sjenicu, istaknuo je dr. Ćatović i dodao da je do sada pregledano oko 2000 pacijenata od kojih je ogroman broj sa teškom kliničkom slikom. Najbitnije je istaknuo formiranje tzv. prolazne kovid bolnice, gdje će biti smješteni pacijenti do transportovanja u veće centre.

Zahvalivši se Vojsci Republike Srbije na pomoći, predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović je kao posebno važnu istaknuo kadrovsku pomoć, jer su lokalni ljekari na ivici snage a i mnogo ih je zaraženo. Poručio je da se nada ćemo se zajedničkim snagama do kraja mjeseca izboriti sa ovom bolešću. Apelovao je još jednom na odgovornost svih i poštovanje donesenih mjera s ciljem sprječavanja širenja zaraze.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker