Struja napokon stiže osmočlanoj porodici sa Peštera

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kraj mukama porodice Jelić sa Peštera. EPS im dovodi svetlo, a poklanja i novi dom

21 2 620x0

STRUJA napokon stiže osmočlanoj porodici Jelić sa Peštera, na samoj granici Srbije i Crne Gore, a sa njom i kuća. Svetlani i Darku i njihovoj deci “Elektroprivreda Srbije” ne samo da će im obezbediti da zasija sijalica, već će im pokloniti i novi – dom.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Lepo vreme ide ovih dana naruku majstorima koji u zaseoku Janturine na Pešetru, dovode struju Jelićima, a radovima na terenu rukovodi Veliša Pejčinović, direktor sjeničke “Elektrodistribucije”. Mada je većina bandera i električnih snopova već postavljena, nakon čega će uslediti i puštanje napona, poučeni ranijim lošim iskustvom, u porodici Jelić još se ne raduju.

21 1

– Gledamo kako radovi napreduju, srećni smo što se radi i jedva čekamo struju, ali dok sijalica ne zasija u našem domu ne smemo da se radujemo, mnogo puta do sada svetlo nam je obećavano, a mi smo ostajali u mraku. Ranije su bila samo obećanja, a sad se radi. Verujemo da ćemo svetlo dobiti pre nego što na svet dođe i naše sedmo dete, koje nam stiže početkom januara iduće godine – ističe Svetlana Jelić.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Prema nezvaničnim informacijama, sijalice bi u Janturinama mogle da zasijaju tokom ove nedelje, ali će, najverovatnije, sačekati da stigne i montažna kuća koju će porodici Jelić pokloniti EPS. Kuća je već naručena u Ivanjici, u toku je kopanje temelja, a useljenje se očekuje pre zime. Nova kuća biće bliža seoskom putu, a stara brvnara u kojoj Jelići sada žive ubuduće će biti katun (bačija) i ekonomski deo domaćinstva.

 

– Hvala mnogo čelnicima EPS-a što su nas nedavno obišli i što konačno rešavaju sve naše muke. Biće još prilike da im se i lično zahvalimo. Struji se najviše raduju naša deca: Mićo, Miloš, Marko, Marjan, Marija i Marijana, koji su rođeni u mraku i koji svoje domaće zadatke još pišu uz svetlo sveće i petrolejke. Sa strujom i novom kućom, uz još jednog novog člana domaćinstva, lakše ćemo se boriti sa bespućem, sibirskim mrazevima i nestašicom vode – ističe Darko Jelić. – Žao mi je što svetlo nije dočekao moj otac Tomislav koji je preminuo prošle godine, jer se celog svog života borio da sijalica zasija i u njegovom domu na samoj granici Srbije i Crne Gore.

VELIKI doprinos opstanku porodice Jelić na najsurovijem delu Peštera i konačnoj elektrifikaciji dao je poznati novopazarski humanitarac Hido Muratović, svojevremeno dobitnik Zlatne plakete “Novosti” za humanost, koji je skoro dve decenije uz Jeliće.

Boreći se da i deca Jelića žive kao i svi drugi mališani u Srbiji, “Novosti” su o njihovim nevoljama objavile više od 50 tekstova. (Novosti)

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker