Vanredno stanje u Sjenici: Službe ne mogu da očiste sneg

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Štab za vandredne situacije Sjenice doneo odluku da se na teritoriji ove opštine, zbog nemogućnosti javnog preduzeća da servisira zimsko održavanje puteva, proglasi vandredna situacija.

Kako objašnjavaju iz ove lokalne samouprave, to je bio način da se građanima Sjenice omogući da redovno funkcionišu, idu u školu, na posao, kod doktora…

„To je urađeno zbog nemogućnosti javnog preduzeća za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, kao upravljača servisiranja zimskog održavanja puteva, a sve zbog blokade u kojoj se nalazi. Ta blokada nie mala, iznosi 120 miliona dinara. Njihova mehanizacia je vrlo skromna pa smo ovih godina angažovali privatnike za održavanje puteva.

Zbog blokade, ove zime privatnici neće da učestvuju, jer ne mogu da dođu do novca. Mi smo taj javni interes, održavanje prohodnim putne pravce, uzeli kroz vandredne situacije i trošak prebacili na budžet kako bi smo bili u stanju da izvršiocima platimo usluge. To je javni interes jer moramo omogućiti svim našim građanima odlazak u školu, na rad, kod doktora i slično“, rekao je za Nova.rs predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Mujagić navodi da održavanje puteva svakako jeste trošak budžeta koji u ovom trenutku nije u stanju da pokrije i blokadu i troškove održavanja. Vandredna situacija je pružila mogućnost uključivanja svih drugih kapaciteta koje do sada nije bilo moguće platiti, zbog blokade.

Područje opštine Sjenica a pre svega Pešterska visoravan, jedan je od najkritičnijih delova Srbije kada je u pitanju borba sa snežnim padavinama i počišćavanjem putnih pravaca.

Tako je bilo i tokom protekle noći, kada su se putari, uz pomoć vatrogasaca i policije borili sa snegom kako bi evakuisali putnike iz zavejanih vozila. Svi putevi u Sjenici danas su prohodni, što je za naš portal i potvrdio predsednik opštine Munib Mujagić. (Nova)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
1 godina ranije

Pao prvi snijeg u godini,i to 15-20 cm…a ovi lipsaći nisu u stanju da ga očiste. I oni hoće da vladsju i vrše vlast…eeee moja Sjenico,šta si dočekala.
Govljive motke u ruke i oterajte ovo sa vlasti. A vec im je jedan direktor podnio ostavku uz obrazlozenje “ovi su jos gori od ovih prethodnih,na svakom projektu samo gledaju kako da nesto ukradu”. Eto,to vam je ta SPP stranka,hajdučka.

SDHaaaaaaaa
SDHaaaaaaaa
1 godina ranije
Odgovor za  Sam

I za to sto vas zene varaju ce te optuzitivati SPP uskoro

Znakovi za razumne
Znakovi za razumne
1 godina ranije

Kad je zukorlicu bila dzenaza u novom pazaru dogodio se zemljotres…u sjenicu su na vlasti srpski radikali i spp partija,koju je organizovao isti zukorlic.i ako je sda sandzaka u sjenici osvojila i imala najviše glasova.zašto sda nije ušla u koalicije i savez sa radikalima i sns-om da bi ostala na vlasti,je duboko moralno pitanje…ne ulaziti u koalicije i saveze sa onima koji su sprovodili genocid u bosni nad bošnjačkim narodom…ove vremenske nepogode kao i zemljotres su opomena za one koji imaju razuma.božji znakovi da se uklone iz sandzaka,oni koji kolaboriraju sa zločincima i onima koii su izvršili genocid nad bošnjacima.

SDHaaaaaaaa
SDHaaaaaaaa
1 godina ranije

Sa kim je ono SDHaaaaa na vlasti u Tutinu?

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker