U toku akcija izmeštanja migranata iz Subotičke šume u Sjenicu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U toku je akcija premeštanja migranata iz Subotičke šume u Prihvatni centar u Sjenici. Iz Severnobačkog upravnog okruga navode da akcija protiče po planu i da nema povređenih, te najavljuju da će do kraja dana biti dislocirani svi migranti koji se trenutno nalaze u šumi.

Od jutros je oko 150 migranata koji su boravili u Subotičkoj šumi premešteno u Prihvatni centar u Sjenici, a akcija će trajati tokom celog dana.

– Premeštanje migranata je u toku i do kraja dana imaćemo potpuno praznu šumu. Sve protiče mirno i nema povređenih lica. Pripreme za akciju, koje smo realizovali u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, lokalnom samoupravom i subotičkom Policijskom upravom, trajale su nekoliko dana, jer je preglednost terena komplikovana – objašnjava Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga i najavljuje da će u narednom periodu ovaj prostor biti svakodnevno kontrolisan kako se migranti ne bi vratili – Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP “Čistoća i zelenilo” biće ukonjeni svi kampovi i očešćen sav otpad koji su migranti ostavili u šumi.

Šoralov je demantovao navode sa društvenih mreža da je u šumi na Makovoj sedmici bilo pucnjave.

– Ne mogu da zaustavim širenje dezinformacija, ali mogu da apelujem da se to ne radi. Pucnjave nije bilo i nema povređenih lica. To su zvanične informacije.

(Subotica.com)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.