SJENICA ZATRPANA ĐUBRETOM! Meštani sela podno Zlatara ne odustaju od blokade deponije, pljušte i prijave

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

ŽITELJI sela na obroncima Zlatara – Lopiža, Gonja, Donjeg i Gornjeg Goračića, od srede drže u blokadi divlju deponiju Goveđak i sprečavaju da se na nju odlaže otpad iz Sjenice, zahtevajući njenu sanaciju i zatvaranje.

Da odustanu od blokade nije ih ubedio ni predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić, koji im je obećavao da će deponija biti sanirana, a da će u budućnosti odlaganje otpada biti vršeno uz njihov nadzor.

– Nismo se dogovorili, tražimo hitnu sanaciju, ali hoćemo prvo da vidimo projekat, da se to uradi kako treba, ne samo da dovezu bager da malo čeprka i zatrpa. Neće moći tako, kao i što nećemo dozvoliti da ovde više ni jedan kamion istovari smeće – kaže Nebojša Vasojević.

Meštani su izričiti da od zatvaranja deponije ne odustaju i da će u toj borbi, koja traje više od decenije, sada istrajati.

– To je divlja deponija, nesanitarna i Ministarstvo za zaštitu životne sredine je pre desetak godina donelo rešenje o njenom zatvaranju, što nije ispoštovano. Zbog toga smo podneli krivične prijave protiv odgovornih u JKP “Vrela” zbog krivičnih dela zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mera zaštite životne sredine – poručio je Vasojević.

Kako je deponija u blokadi od srede, u Sjenici je počelo da se gomila smeće. Svi kontejneri su prepuni, a kamioni komunalnog preduzeća natovareni stoje na parkingu.

Za sada nemamo rešenje, niti alternativnu deponiju na koju bismo mogli odvoziti otpad.

Videćemo sutra šta će biti, nadamo se da će pregovori dati rezultate, da će lokalna samouprava pronaći neko rešenje, kao i da će se država uključiti i pomoći – kaže Nermin LJajić, direktor JKP “Vrela”.

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić ističe da zbog gomilanja smeća u gradu ovaj problem može eksalirati, apelujući na državne organe da se uključe.

– Nadležni organi treba da budu svesni da mi, kao lokalna samouprava, imamo problem u obavljanju posla koji nam je poveren. Ugrožen je javni interes građana, država treba da se uključi i pomogne nam da nađemo rešenje jer mi nemamo kapacitete da ovo rešimo sami – dodao je Mujagić. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.