Sjenica / Tromesječna beba Erna bila zarobljena u poplavljenoj kući sa majkom i devetogodišnjim bratom, deda Ismet Hasanović nije uspeo da se probije kroz bujicu do njih

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tromesečna beba Erna bila je zarobljena u poplavljenoj kući sa majkom i devetogodišnjim bratom, a deda Ismet Hasanović nije uspeo da se probije kroz bujicu do njih.

Nabujala Grabovica izlila se u noći između utorka i srede i poplavila četrdesetak kuća u Sjenici. Brojni građani ostali su zarobljeni u svojim domovima, a među taocima poplave našla se i tromesečna beba.

Deda Ismet Hasanović za Alo! je opisao kako je izgledala besana noć za njima.

– Ne pamtim ovakvu oluju i poplavu, kuća nam je za nekoliko minuta bila puna vode, a najviše sam se uplašio za unuke, tromesečnu Ernu i njenog devetogodišnjeg brata – priča Ismet Hasanović iz Sjenice.

– Moja unuka, beba stara tri meseca, ostala je unutra, nisam mogao da ih izvedem iz kuće. Ja sam hteo da rizikujem, izleteo sam napolje kroz tu vodu do kola, ali nisam mogao da se probijem – opisao nam je Ismet, i dodao da su celu noć proveli budni i u strahu.

– Momci koji su došli da nam pomognu požrtvovano su radili, moje unuke i snahu su evakuisali kod drugog dede. Sin nije bio kod kuće. Mi živimo u baraci koja je stara više od 60 godina, sve je poplavljeno i odozgo i odozdo… Bilo je strašno. Zadesila nas je katastrofa. Sve stvari u kući su nam pune vode, otvorio sam sve prozore da se to suši… – očajan je Ismet.

– Evo kaučevi i ćilimi još plivaju, a ja ne mogu da ih podignem…. Ceo svoj radni vek sam radio kao rudar, star sam čovek, bolestan, imam i aritmiju. Snaha ne radi, kako ćemo sad da sve to dovedemo u normalno stanje, ne znam.

Ali najvažnije je da smo svi preživeli, da niko nije povređen – kaže Ismet, i dodaje da mu je sad lakše kad zna da neko misli o njima, da se neko javio da prenese njihovu priču i da im možda pomognu ljudi dobrog srca.

Vanredna situacija

Na teritoriji Sjenice proglašena je vanredna situacija. Poplavljeno je oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada, kao i podrum jedne osnovne škole.

– Zbog poplave u kotlarnici Tehničke škole skratili smo časove, a u zavisnosti od daljeg razvoja situacije, odlučićemo da li će nastava biti obustavljena – rekao je predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

play-rounded-fill
(Alo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker