Sjenica – Postignut dogovor, odblokirana deponija Goveđak

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Meštani nekoliko sela i predstavnici lokalne samouprave u Sjenici postigli su danas dogovor o prekidu blokade divlje deponije Goveđak, omogućivši tako da se na nju odlaže otpad iz te opštine, uz obećanje da se ona u roku od šest meseci sanira.

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je da će radnici Javnog komunalnog predzeća “Vrelo” odmah početi sa odvoženjem smeća i da će raditi u dve smene kako bi se nagomilani otpad što pre uklonio sa ulica.

“Nismo srećni što smo problem sa odlaganjem smeća morali da rešimo podnošenjem krivičnih prijava protiv osoba koje su blokirale deponiju, jer sve o čemu smo se danas dogovorili, predlagali smo im i kada smo ih obilazili na deponiji”, kazao je Mujagić.

On je dodao da su protiv 10 osoba podignute prijave za samovlašće i ometanje JKP “Vrelo” u obavljanju redovne poslovne aktivnosti.

Predstavnik meštana sela u blizini divlje deponije Nebojša Vasojević kazao je da ne veruje da će lokalna samouprava u ostavljenom roku rešiti problem i najavio da će, ukoliko se obećanje koje im je dato ne ispuni, ponovo blokirati deponiju.

Nesanitarna deponija Goveđak, uz magistralni put Sjenica – Nova Varoš, bila je u blokadi od prošle srede, a nezadovoljni meštani okolnih sela zahtevali su da se ona sanira i zatvori, odnosno, da se prestane sa odlaganjem otpada na toj lokaciji.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker