Sjenica / Da li se u rudniku Štavalj nalaze nestala lica sa Kosova?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sjenica – U sklopu aktivnosti Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, 10. maja 2022. godine započete su aktivnosti na pretrazi terena na lokaciji rudnik Štavalj, opština Sjenica, radi pronalaska lica koja se vode kao nestala u vezi sa konfliktom na Kosovu, prenosi RINA.

Ova lokacija je bila predmet rada nadležnih državnih organa Republike Srbije proteklih dvanaest dana na osnovu naredbe Tužilaštva za ratne zločine.

Pored nadležnih državnih organa, sudskog i rudarsko-geološkog veštaka iz Republike Srbije na lokaciji su bili prisutni i stručnjaci EULEKS, predstavnici MKCK, UNDP i Prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica na AP KiM u svojstvu posmatrača.

Završetak aktivnosti na pretrazi terena, koja je vršena u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa navodima Prištinske delegacije da su na navedenoj lokaciji pokopani posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, planirana je u sredu, 25. maja 2022. godine.

Tada će izjavu za medije dati Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije i šef Beogradske delegacije, i tom prilikom saopštiti rezultate pretrage terena. Tom prilikom, medijima će se obratiti i Martina Fava, predsedavajući Radne grupe i Kuštrim Gara, predstavnik Prištinske delegacije.

Sprovođenje aktivnosti na lokaciji rudnik Štavalj je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih ali im se i šalje jasna poruka o opredeljenju nadležnih organa Republike Srbije za proveru svake informacije u cilju pronalaska njihovih najmilijih. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
8 mjeseci ranije

Svudje su prdoslavci napravili masovne grobnice.

Ellai
Ellai
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Sjenica je puna masivnih gribnica jer gde su ztrve od 1806 God kad je karadjorjde Sa svojom vojskom zaklo öko 2500 hiljade civila, Nase bosnjacke glave su redjali Putem ka novoj varsosi nesto dzelatima kölna. Niko se ne pita gde su kosti ztrava a nasi se urtrkuju da de dodovore srbima da ihm buduruonete I vazali

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker