Osnovni sud u Sjenici: Vučković ne sudi sa nanogicom, privođen je ali je istraga u toku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Osnovni sud u Sjenici saopštio je danas da nisu tačni pojedini navodi i pisanja medija da sudija Ljubodrag Vučković sudi noseći nanogicu, kao i da mu nije određivana zaštitna mera ili kazna čije bi sprovođenje bilo obezbeđeno ugradnjom opreme za elektronski nadzor.

Iz tog suda su radiju Sto plus odgovorili da Vučković radi i da nije udaljen sa funkcije.

„S obzirom da se, shodno članu 14 Zakona o sudijama, sudija udaljuje sa funkcije ukoliko mu je određen pritvor, što u ovom slučaju nije, a shodno stavu dva istog člana, može biti udaljen pod zakonom propisanim uslovima, a u slučaju kad udaljenje nije obavezno, o tome odlučuje predsednik Vrhovnog kasacionog suda“, navodi se u odgovoru koji je potpisao predsednik Osnovnog suda Vejsil Smajović.

U odgovoru se dodaje i da je Vučković 26. marta ove godine priveden na saslušanje u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, a da je nakon saslušanja, dan kasnije, pušten da se brani sa slobode.

„Istražni postupak, prema informacijama kojima ovaj sud raspolaže, još uvek nije okončan, a sud nema saznanja da li je podignut bilo kakav optužni akt. Takođe, ovaj sud nema saznanja ni za koje krivično delo se sprovodi istraga“, saopštili su iz Osnovnog suda u Sjenici.

Informacije da Vučković „sudi noseći nanogicu“ pojavile su se prethodnih dana na društvenim mrežama, a takve tvrdnje izneo je i poznati beogradski advokat Božo Prelević, što su preneli pojedini mediji.

Podsećamo da je novopazarska policija saopštila da je Vučković uhapšen u zajedničkoj akciji s Višim tužilaštvom i Bezbednosno-informativnom agencijom zbog sumnje da je omogućavao overavanje ugovora bez prisustva ugovornih strana.

Na osnovu tih ugovora su kasnije kupci upisivali pravo svojine u Katastru nepokretnosti, a za to je, navodno, sudija dobijao novčanu nadoknadu.

Pored njega, uhapšeni su i referent Osnovnog suda M.H. (55) i D.P. (53) iz službe Katastra u Sjenici.

„Sumnja se da je LJ.V. od 2015. do 2019. godine, u sudskim postupcima koje je vodio, u nameri da nekim licima pribavi korist, a drugima nanese štetu u iznosu od preko milion i po dinara, kršio zakon overavajući ugovore o prometu nepokretnosti sa osobama koje tom prilikom nisu bile prisutne“, saopštila je Policijska uprava u Novom Pazaru.

Policija je navela da se sudija sumnjiči da je počinio krivično delo „kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika“. (Danas, Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker