Maturanti iz Sjenice zasijali u svečanim haljinama i odijelima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sjenica – Matura i matursko veče sigurno su događaji koje većina srednjoškolaca koji su ovim činom
Ena Mašović i Almin Hadžović predvodili maturski defile, činom zakoračili u svet odraslih, pamti do kraja života, a svako od njih poneće dalje uglavnom lepe uspomene.

Širom Srbije proteklih nedelja šetali su maturanti u svečanim toaletama, na ponos roditelja i svojih najbližih. Tako je sinoć bilo i u Sjenici, svršeni gimnazijalci prošetali su čaršijom, a na čelu te jedinstvene povorke bili su najbolji učenici, Almin Hadžović i Ena Mašović.

Ena Mašović i Almin Hadžović predvodili maturski defile / GZS

Oboje neustrašivi borci u sticanju znanja, zasluženo su bili predvodnici  ovogodišnjeg maturskog defilea.

Ena planira da upiše pravo u Beogradu, dok se Almin odlučio za Elektrotehnički fakultet.

Kažu da su im osećanja pomešana i da se kao i većina njihovih vršnjaka osećaju pomalo tužno ali i uzbuđeno zbog svega što sledi.

Ena je osim što je odličan đak, bila učesnica brojnih takmičenja na kojima je postigla izuzetne rezultate, takođe, bila je i društveno angažovana kroz projekte Kancelarije za mlade, a ono što je posebno zanimljivo, za svo to vreme aktivno je bila uključena u porodični posao.

„Kada se osvrnem sada na prethodni period i pogledam postignute rezultate, vidim da je moja posvećenost svemu tome i vreme koje sam utrošila zaista vredelo. Jako sam zahvalna svojoj porodici i profesorima koji su mi pored znanja dali i mnogo životnih lekcija i uvek su bili tu da me podrže“, kaže Ena.

Ova prelepa, vredna devojka nastavlja dalje i već ima viziju svoje budućnosti.

„Sada planiram da nastavim školovanje i upišem Pravni fakultet. Smatram da je i pored dobrog zanata koji sam ja kod kuće izučila, potreban i fakultet kako bi na najbolji način doprinela svom gradu u koji planiram da se vratim“, poručuje Ena.

GZS

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex