Građani ne slušaju apele lekara, Sjenica bi mogla ponovo da postane žarište (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Epidemijska situacija u Sjenici je nepovoljna, a apele lekara građani ne shvataju ozbiljno. Uprkos opasnosti da Sjenica ponovo postane žarište, mnogi građani još uvek se ne odlučuju za vakcinaciju.

U Sjenici je do sada više od 800 osoba primilo vakcinu protiv koronavirusa, uglavnom starijih građana. Od 220 medicinara vakcinisalo se tek 80, jer veliki broj nakon preležane korone veruje da ima antitela. Drugu dozu vakcine primile su 34 osobe.

“Za sada sve ide u redu i nemamo neke zabeležene neželjene efekte”, poručuje dr Dušica Mijailović, specijalista opšte medicine.

Nedavno su od Ministarstva zdravlja dobili novo – peto sanitesko vozilo, tako da uz postojeće i donacije dijaspore ukupno raspolažu sa 15.

Altan Hamidović, direktor Doma zravlja u Sjenici, naglašava da njihov Dom zdravlja pokriva 101 zaseok sa pripadajućim selima i mesnim zajednicama.

“Uzimajući u obzir da je Sjenica jedna od najvećih opština u Srbiji koja zauzima 1.092 kilometra kvadratna, imamo mobilne frižidere i idemo na kućne adrese i vakcinišemo stanovništvo”, kaže Hamidović.

Apele lekara, koji su prinuđeni da u kovid ambulantama provedu u skafanderima više časova, građani ne shvataju ozbiljno.

Hamidović ističe da su na planinama velika okupljanja, da su ski-centri, kafići i restorani prepuni. Niko ne nosi maske, ističe doktor.

Uprkos opasnosti da Sjenica ponovo postane žarište korone mnogi građani još uvek se ne odlučuju za vakcinaciju.

U epidemiji koronavirusa tokom juna i jula meseca prošle godine svaki deseti građanin bio je zaražen.

(rts)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker