Doktor iz Sjenice već šest godina traga za poslom, „fizikališe“ da bi preživeo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Od kako je pre šest godina diplomirao na Medicinskom fakultetu u Nišu, Edis Mašović iz Sjenice poslao je na desetine prijava za zapošljavanje, ali je i dalje bez posla.

Prijavljivao se na konkurse za zapošljavanje lekara ne samo u svom kraju, u Novom Pazaru, Tutinu, Raškoj i Prijepolju, već i širom Srbije i u Bosni i Hercegovini, ali nije dobio ni jedan jedini odgovor konkursnih komisija, a kamoli zaposlenje.

Mašović je za portal Nova.rs rekao da su, od kako je diplomirao, u zdravstvenom centru u njegovoj rodnoj Sjenici zaposlili tri, četiri lekara, ali bez raspisivanja konkursa.

„Kada je krenula epidemija korona virusa prijavio sam se da volontiram u Domu zdravlja u Sjenici, da pomognem jer je bilo puno obolelih, ali nisu me pozvali. U Novom Pazaru su nakon izbijanja epdiemije zaposlili 16 lekara, ali mene nisu iako sam sa sa najdužim “stažom” na birou za zapošljavanje“, kazao je naš sagovornik.

Kako je kazao, od diplomiranja juna 2015. godine i položenog državnog ispita septembra 2016. godine imao je priliku da radi kao lekar samo desetak dana u jednom selu pored Bijelog Polja i tamo je zamenjiva doktorku koja je bila na bolovanju.

Dok traga za poslom u struci Mašović radi najrazličitije fizičke poslove kako bi dopunio porodični budžet.

„Majka, sestra i ja živimo u stanu od 42 kvadrata, u veoma teškim materijalnim uslovima. Izdržavamo se od skromne majkine penzije. Da bi mogli da imamo minimum onoga što nam je svakodnevno potrebno, po pozivu poznanika i komšija sepam drva, sređujem dvorišta i radim druge slične poslove. Ne stidim se ni jednog posla“, rekao je Mašović.

Teška materijalna situacija u kojoj se porodica nalazi, Mašović je otežala i učenjenje nemačkog jezika i pronalaženje posla u toj zemlji, što sada vidi kao jedini mogući izlaz pošto posao u struci ne može da pronadje u svojoj zemlji.

„Dok sam studirao mislio sam da je to glavna muka. Učio sam i nadao se boljem životu kad završim fakultet. Na žalost, moja očekivanja se nisu ostvarila“, kazao je Mašović.

Prijatelji i kolege sa fakulteta i sada se dive istrajnosti koju je Mašović pokazao tokom studiranja jer je uspeo da završi fakultet sa prosečnom ocenom 8,15 iako je morao da napravi dvogodišnju pauzu pošto se najpre razboleo i umro njegov otac, a potom se njegova majka zbog karcinoma mesecima borila za život.

Izvor:Nova.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
1 godina ranije

Bruka za jedno drustvo, a istovremeno su pune bolnice medicinara sa kupljenim diplomama iz Tutina

Pešterac
Pešterac
1 godina ranije

Zivimo u vremenu gde neznalice odlucuju o školovanim ljudima.Lokalna vlast je bruka sve duduk do duduka jedino što znaju da rasipaju budzet i pune svoje dzepove..Samo još je ostalo da hodze zaposle na mesto doktora. I to na hirurgiji.Najvece zlo koje unistava Sjenicu je Zukorle.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Pešterac

Ne samo Sjenicu, vec I celi Sandzak

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker