Vulin poručio iz Sjenice: Ovde je srpska vojska dobrodošla, kao i u Beogradu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema rečima ministra odbrane, svi zadaci se sprovode baš onako kako su naređeni, bez ijednog problema, a život se odvija planski i organizovano

unnamed888
Foto – Arhiva

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na obezbeđenju Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Sjenici.

Ministar Vulin je, nakon obilaska Centra, istakao da Vojska Srbije i u vanrednom stanju bezuslovno sprovodi naređenja svog vrhovnog komandanta i nadležnih organa Vlade Republike Srbije.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
– Preduzeli smo na sebe veliku odgovornost, da svih 17 migrantskih kampova obezbedimo i da omogućimo da migranti koji su u njima normalno žive i normalno funkcionišu, ali isto tako da lokalno stanovništvo bude apsolutno zaštićeno i kada je u pitanju eventualno širenje virusa, ali i kada je u pitanju naš svakodnevni život – istakao je ministar Vulin, podsetivši da Vojska Srbije taj svoj zadatak sprovodi u saradnji sa Komeserijatom za izbeglice i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Prema rečima ministra odbrane, svi zadaci se sprovode baš onako kako su naređeni, bez ijednog problema, a život se odvija planski i organizovano.

– Vojska Srbije se na svakom delu naše teritorije oseća dobro. Svi građani Srbije su veoma zadovoljni i srećni kada vide predstavnike svoje vojske i Vojska Srbije, bez obzira da li je u Sjenici ili je u Beogradu, na potpuno isti način obavlja sve svoje zadatke. Mi čuvamo svakodnevni život građana Srbije, bez obzira na njihovu veru, na njihovu naciju. Građani Srbije to znaju i zato toliko vole vojsku. Vojska Srbije je dobrodošla i u Sjenici i u Beogradu i tu nema izuzetaka – naglasio je ministar Vilin.
{module Oglas 2019 – U članku 2}
Komandant Druge brigade kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović istakao je da Druga brigada uspešno izvršava sve zadatke u novonastalim okolnostima.

– Druga brigada kopnene vojske angažovana je, pored zadataka koje je realizovala do proglašenja vanrednog stanja, i na obezbeđenju četiri migrantska centra za prihvat azilanata, zatim obezbeđenju graničnih prelaza prema Republici Crnoj Gori i obezbeđenju Opšte bolnice u Čačku. Sve zadatke koje je komanda pred nas postavila uspešno smo realizovali i na raspolaganju smo i pretpostavljenoj komandi i državi Srbiji da sve zadatke u narednom periodu uspešno realizujemo – istakao je general Kuzmanović.

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Sjenici Fiko Hamdović izjavio je da zahvaljujući angažovanju Vojske Centar funkcioniše mnogo bolje.

– Uz pomoć Vojske funkcionišemo mnogo bolje i jednostavnije, zato što u Centru imamo 295 azilanata. Mi imamo bogato iskustvo što se tiče vojske i uvek imamo uspešnu saradnju – naglasio je direktor Hamdović.

Današnjem obilasku Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Sjenici prisustvovali su komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i predsednik Opštine Sjenica Hazmo Mujović.

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije, a radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, Vojska Srbije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, vrši pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata.

Snage Vojske Srbije raspoređene su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, te u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.

Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svoje resurse mogli da posvete kontroli mera Vlade Republike Srbije o zabrani i ograničenju kretanja.

(Vecernje novosti) {jcomments off}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex