Usvojen budžet opštine Sjenica za 2022. godinu – Obezbijeđeni uslovi za izgradnju najvećeg solarnog parka na Balkanu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbornici Skupštine opštine Sjenica usvojili su danas budžet za 2022. godinu u iznosu od 960 miliona dinara. Predsjednik Munib Mujagić kazao da je pored budžeta usvojeno još nekoliko važnih odluka koje otvaraju brojne mogućnosti za razvoj Sjenice, od uređenja vodotokova do izgradnje najvećeg solarnog parka na Balkanu.

– Danas smo imali četvrtu sjednicu Skupštine opštine Sjenica na kojoj su se razmatrale i usvojile važne odluke, prije svega odluka o budžetu kao jedna od najvažnijih godišnjih odluka, ali jednako tako usvojeno je i nekoliko planskih dokumenata prije svega treća izmjena Plana generalne regulacije čijim usvajanjem se otvara mogućnost za uređenje vodotoka rijeke Grabovice, kao i vodotoka prvog reda.

Ja se nadam da će radovi na uređenju vodotoka krenuti naredne budžetske godine u dužini od 500 metara, jednako tako će se otvoriti mogućnost za projektovanje 930 metara, kao i rješavanje imovinskih odnosa Poslovnog centra i placeva uz rijeku Grabovicu.

Treće izmjene Plana generalne regulacije također će otvoriti mogućnost rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja u Sjenici, kao i mogućnost gradnje Gradske toplane na koju će biti priključene sve javne institucije i ustanove u gradu.

Također je usvojen i Plan generalne regulacije za izradu solarne elektrane na Pešteru “Kima” i na taj način su se stvorili zakonski uslovi da naredne godine krenemo u realizaciju najvećeg solarnog parka na Balkanu koji će imati višestruke benefite za sve ljudi koji žive na teritoriji naše opštine, što kroz budžet, kroz proizvodnju električne energije, što mjesno stanovništvo oko Draževića i Kamešnice, jer će ta elektrana zaposliti nemali broj ljudi.

Skupštinsko zasijedanje otpočelo je minutom šutnje, dovom i odavanjem počasti rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću i odborniku Radoslavu Rakonjcu.

Izvor: SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex