Usame Zukorlić : Hoćemo jednu Islamsku zajednicu – Poziv na jedinstvo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novoizabrani predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa svojim saradnicima krenuo je u obilazak sandžačkog terena. Prvi grad sa kojim je započet ovaj obilazak je Sjenica. Tom prilikom su posjetili Islamski centar Ebu Hanife, mjesto gdje se nalazi sjedište Islamske zajednice.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja poslao poruku da Stranka pravde i pomirenja daje punu podršku Islamskoj zajednici i njenim projektima.

„Islamska zajednica u Sjenici je investitor, gradi projekte, otvara radna mjesta, u onoj Sjenici koja je ugrožena i koja je zapostavljena duži niz decenija.

Samim tim odajemo poštu Islamskoj zajednici za ovakve projekte. Želim da se i lično zahvalim zato što je realiziran jedan od poslednjih vakufa muftije Zukorlića, koje je on dogovorio, a to je asfaltiranje i uređenje platoa ispred džamije. Šaljemo poruku sa ovog mjesta svima onima koji se još uvijek nisu pridružili Islamskoj zajednici, da su naša vrata otvorena, da mi dok budemo postojali kao pokret, nećemo dozvoliti da postoji išta drugo sem jedna jedinstvena Islamska zajednica sa svim džamijama i sa svim džematlijama na ovom prostou i u Sjenici i u Sandžaku.“

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sjenica naglasio da Stranka pravde i pomirenja nastavlja putem kojim je vodio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, a to je put poštivanja uleme i put brige za Islam i Islamsku zajednicu.

„To je nešto što nažalost nisu prepoznale druge partije, drugi sistemi, druge stranke a što se nalazi u fundamentu i temelju Stranke pravde i pomirenja i zbog toga ne sumnjam u njihov uspjeh ako Bog da, ne sumnjam u katarzu kojoj se svi nadamo, Allah dž.š. će dati bereketa i dat će hajra i uspjeha onima koji se brinu za njegovu vjeru i onima koji se brinu za svoju ulemu, za svoje džamije i za svoje džemate.

U tom smislu velika mi je počast što je Sjenica odredište odakle je svoj zijaret započeo novoizabrani predsjednik Stranke pravde i pomirenja ali isto tako i što su džamija i imami približnije odredište od kojeg je započet ovaj zijaret, time se šalje jedna zasigurno velika poruka. Velika zahvala našim predstavnicima na čelu sa našim novoizabranim predsjednikom uz dovu Allahu dž.š. da im podari berićeta u njihovom daljem djelovanju. Ovim smo dokazali ono što otprilike svi znaju ali želim da podvučem, da smo mi jedno, jedna strana ako Bog da pobjednička i ona kojom je Allah dž.š. zadovoljan.“ (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker