SPP: SDA dezinformacijama skreće pažnju sa dužničkog ropstva u koje je dovela sve građane Sjenice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici upućuje demanti povodom saopćenja SDA Sandžaka – ogranak Sjenica, u kome je iznijet niz neistinitih činjenica i dezinformacija, a sve u cilju obmane javnosti i pritiska na vlast da ne postupa u skladu sa zakonom i interesima građana opštine Sjenica.

ZUKZUHJKHZKJZ

{module Oglas 1 – 2020}

SDA Sandžaka – ogranak Sjenica bila je nosilac lokalne vlasti u opštini Sjenica dugi niz godina i sa svojim kadrovima dovela je opštinu u dužničko ropstvo teško oko 7 miliona eura, zbog čega pokušava netačnim javnim saopćenjem da novu lokalnu vlast optuži da šikanira, zlostavlja, uznemirava i zastrašuje zaposlene u lokalnoj upravi, kako bi skrenula pažnju javnosti sa dužničkog ropstva u koje je dovela sve zaposlene u lokalnom javnom sektoru, ali i sve građane opštine Sjenica, svojim nezakonitim i korupcionaškim djelovanjem.

Upravo, sada već bivša SDA-ovska lokalna vlast, u toku izbora koji su održani u junu mjesecu 2020. godine, da bi dobila te izbore je na nezakonit i korupcionaški način radno angažovala preko stotinu lica u javnom lokalnom sektoru, na teret budžeta opštine Sjenica, gradeći na taj način po ko za koji put glasačku mašineriju, ne bi li po svaku cijenu osvojila vlast na nečastan i ucjenjivački način, ne vodeći računa o interesima građana i budžetu opštine Sjenica. Pomenuta lica zaključila su ugovore na određeno vrijeme, gdje je određen period rada i krajnji rok isteka ugovora. Sada su istekli ugovori na određeno vrijeme, čije je rokove utvrdila bivša lokalna vlast, pa je za ta lica nastupio prekid radnog odnosa. Ovakva situacija se želi predstaviti kao mobing, šikaniranje i zlostavljanje što je suprotno od toga, već predstavlja samo zakonski slijed stvari koji je vremenski došao na ispunjenje.

{module Oglas 0 – 2020}

Nova lokalna vlast u opštini Sjenica nije prekinula nijedan ugovor prije isteka roka za koji je bio određen, niti je skraćivala rokove za rad licima koje je radno angažovala bivša lokalna vlast, pa stoga ne snosi nikakvu odgovornost zato što su ta lica prevarena i zloupotrijebljena od strane bivše lokalne vlasti, na način što ih je radno angažovala do određenih rokova, koji sada dospevaju, pa moraju po sili zakona da prestanu sa radom.

Nadalje, sadašnja lokalna uprava je suočena sa opstrukcijom u radu od strane jednog dijela zaposlenih koji su aktivisti SDA i SDP-a, a koji su navikli na dugogodišnji javašluk, nerad i nedisciplinu zbog čega su morali biti izloženi disciplinskom postupku u skladu sa zakonom.

Bivša vlast je u zadnjih 10 godina držala u radnom odnosu na teret budžeta opštine Sjenica i više desetina svojih aktivista, iako nisu imali radni odnos u opštinskoj upravi i drugim oblicima lokalnog javnog sektora, pa je nova lokalna vlast morala da prekine faktički rad, odnosno rad “na crno” za ta lica. Ta lica su pravno neosnovano potrošila više stotina miliona eura sa budžeta opštine Sjenica.

Sve navedeno ukazuje da je neistinito javno istupanje putem saopćenja stranke SDA – ogranak Sjenica da sadašnja lokalna vlast nezakonito i politički motivirano postupa prema zaposlenima u lokalnom javnom sektoru opštine Sjenica. Navedeni načini postupanja predstavljali su način vladavine stranke SDA u Sjenici. SPP poziva sve nadležne državne organe i institucije da dođu i preispitaju rad lokalne samouprave u Sjenici, kao u minulom periodu kada su SDA i SDP vršili vlast, tako i u posljednjih nekoliko mjeseci otkako je uspostavljena nova vlast u Sjenici, kada je SPP preuzela vlast sa svojim koalicionim partnerima. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker