Sjenica / Nuhović novi vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nusret Nuhović novi je vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave Sjenice. Odluku o postavljenu donijelo je Opštinsko vijeće na današnjoj sjednici, a na prijedlog predsjednika opštine Muniba Mujagića, saopćeno je iz opštine Sjenica.

opstinsko vijece sjenica 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Prethodno je donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg v.d. načelnika i zamjenika načelnika.

Također, uz obrazloženje da je u sukobu interesa kod poslodavca, razriješen je dužnosti opštinski pravobranilac, jer mu je potvrđen mandat odbornika u Skupštini opštine Sjenica.

Vijećnici su, između ostalog utvrdili i Izvještaj o radu Turističke organizacije regije Zapadna Srbija za 2019. godinu sa stavom da je Opštinsko vijeće nezadovoljno raspodjelom sredstava i odabranih projekata u prethodnoj godini.

{module Oglas 0 – 2020}

Donesen je i zaključak da se organizuje sastanak sa predstavnicima Turističke organizacije regije Zapadna Srbija sa predsjednikom opštine Sjenica i direktorom Turističke zajednice Sjenica na kojem bi se razmotrila situacija i planovi za 2021. godinu i kako bi Sjenica dobila tretman kakav zaslužuje.

Izvjestilac po ovoj tački dnevnog reda je bio direktor Turističke organizacije Sjenica Mihailo Tripković.

On je istaknuo da je opština Sjenica u prethodnoj godini zabilježila povećan broj posjeta za više od 50% u odnosu na 2018. godinu. Tako je Sjenicu tokom 2019. godine posjetilo oko 5.390 turista, a ostvareno je oko 7.360 noćenja.

Inače današnja, druga po redu sjednica Opštinskog vijeća opštine Sjenica imala je obiman dnevni red, na kojoj je još odlučivano i o različitim zahtjevima pravnih i fizičkih lica, saopćeno je iz opštine Sjenica.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker