Sjenica dobija najveći solarni park na Balkanu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović i predstavnik kompanije New Tech Group AG Borut Zemljič potpisali su Ugovor o izgradnji Solarne elektrane u Sjenici.

FGWE6457

{module Oglas 1 – 2020}

Istaknuto je da je riječ o projektu od vitalnog interesa za opštinu Sjenica i da će Solarna elektrana u Sjenici biti najveća u Srbiji , a nakon okončanja svih faza projekta i najveća na Balkanu.

Riječ je o solarnom parku snage 280MWp na površini od oko 832 ,6 hekatara . Radiće se u dvije etape 100 MWp prva i 180 MWp druga etapa na zemljištu koje je dobro sela Draževiće i Rasno.

U prvoj fazi će se graditi šest elektrana po 8MWp sa ukupnom snagom 48MWp, vrijednosti oko 55 miliona eura.

{module Oglas 0 – 2020}

Opština Sjenica je preuzela obavezu da obezbijedi zemljište i svu potrebnu dokumntaciju da bi se Projekat mogao realizovati. U ovoj investiciji opština Sjenica neće imati nikakve finansijske obaveze, a očekuje se da će godišnji prihod biti oko 700 000 eura. Osim toga i drugi su brojni benefiti po Opštinu, između ostalog zapošljavanje radne snage pri izgradnji i u toku eksploatacije te prihodi od poreza i doprinosa.

Prilikom sklapanja Ugovora, uslov predsjednika Opštine Sjenica Hazba Mujovića je bio da firma bude registrovana u Sjenici i da sva radna snaga potrebna pri realizaciji Projekta bude sa područja opštine Sjenica, što su investitori i prihvatili.

Sjenica sa svojim geografskim položajem i nadmorskom visinom spada u opštine u Srbiji ali i u okruženju kao opština sa najvećim potencijalom za proizvodnju električne energije. Studije su pokazale da Opstina Sjenica ima najveci broj sunčanih dana u godini u Republici Srbiji. (Opština Sjenica)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.