SDA Sjenica – Na miran i dostojanstven način da se omogući primopredaja vlasti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – SDA Sandžaka (Sjenica)

klguikluikzu

{module Oglas 1 – 2020}

Postupajući po zahtevu dvadeset (20) odbornika Skupštine opštine Sjenica, u predmetu br. 06-00-00128/2020-24, kojim je traženo da se izvrši nadzor nad zakonitošću rada Skupštine opštine Sjenica na sednici održanoj 7. oktobra 2020. godine, i da se dostavi mišljenje o legalnosti i legitimnosti navedene sednice, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je Mišljenje da je pitanje razrešenja funkcionera Skupštine opštine Sjenica, kao i eventualno oduzimanje mandata odbornicima, u nadležnosti Skupštine opštine Sjenica.

U Mišljenju se dalje navodi da je postupanje po odlukama Skupštine jedinice lokalne samouprave o prestanku mandata odbornika, kao i o potvrđivanju mandata novom odborniku, u nadležnosti Upravnog suda .

{module Oglas 0 – 2020}

Budući da je Upravni sud u predmetu broj Už 4914/20 odbacio žalbu Andrije Milinkovića koju je podneo protiv odluke Skupštine opštine Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marku, to znači da je ta Odluka ostala na pravnoj snazi i da je Pantović Marko odbornik Skupštine opštine Sjenica.

Imajući u vidu ovo Mišljenje i Odluku Upravnog suda jasno je da je sednica Skupštine opštine Sjenica koja je održana 7. oktobra 2020. godine na kojoj su razrešeni dotadašnji predsednik opštine Sjenica Mujagić Munib, te predsednik Skupštine opštine Sjenica Kurtović Rejhan, kao i ostali organi izvršne vlasti u jedinici lokalne samouprave, legalna i legitimna, te da su novi predstavnici lokalne vlasti izabrani na zakonit način.

Pozivamo nezakonite držaoce vlasti da na miran i dostojanstven način omoguće i izvrše primopredaju vlasti sa novoformiranom koalicionom većinom, te omoguće normalan rad i funkcionisanje organa lokalne samouprave u interesu i za dobrobit svih građana i građanki Sjenice.

SDA Sjenica

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker