Saopštenje / Potvrđen mandat Andriji Milinkoviću – Vlast u Sjenici stabilna sa 21 odbornikom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST INFORMATIVNE SLUŽBE OPŠTINE SJENICA

opstina sjenica upravni sud

{module Oglas 1 – 2020}

Poštovani  građani  Sjenice,

Dana 02.12.2020.godine Skupština Opštine Sjenica primila je presudu Upravnog suda , Odeljenje u Kragujevcu broj I-7 Už 4916/20 od 18.11.2020.godine, kojom je  odbijena žalba Pantović Marka, kao neosnovana, a  kojom  je tražio poništaj Odluke o potvrđivanju mandata  odbornika Milinković Andrije u Skupštini Opštine Sjenica.

U obrazloženju ove presude između ostalog stoji da je po oceni Upravnog suda Skupština Opštine Sjenica pravilno odlučila kada je donela odluku o potvrđivanju mandata Milinković Andriji, primenom odredaba Zakona o lokalnim izborima, iz razloga što je Milinković Andrija  prvi sledeći kandidat za odbornika na koalicionoj listi „Aleksandar Vučić-za našu decu“, pripadnik političke stranke SNS, posle Kočović Zdenka, takođe pripadnika političke stranke SNS,  kome je prestao mandat odbornika pre isteka vremena na koji je izabran, imenovanjem na mesto zamenika predsednika Opštine Sjenica.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovom presudom Upravni sud potvrdio je  da je rad Skupštine Opštine Sjenica na čelu sa  njenim predsednikom prof.dr. Rejhanom R.Kurtovićem apsolutno legitimna, te da su sve Odluke ove Skupštine zasnovane na zakonit i pravno valjani način.

Shodno ovoj presudi koaliciji okupljenoj oko Kamberović Nermina i Kovačević Momira, jasno je stavljeno do znanja da su svi njihovi  pokušaji svragavanja sa vlasti legitinmo izabranog rukovodstva Opštine Sjenica na čelu sa predsednikom Opštine Mujagić Munibom, nezakoniti, uzaldni i bezuspešni.

Takođe, ovim putem obaveštavamo javnost da su sve ostale predstavke koje su upućene drugim  dražavnim organima od strane Kovačević Momira i Kamberović Nermina koji su se lažno predstavili kao predsednici, odbačene i nisu  pravno tretitane, obzirom da ova lica nikada nisu formalno pravno izabrani kao nosioci funkcija predsednika Opštine Sjenica i predsednika Skupštine Opštine Sjenica i da nikada faktički nisu stupili na iste.

Upravni sud nije tretirao odluke koje su donete nakon prekida sednice Skupštine Opštine Sjenica dana 07.10.2020.godine, kada su Momir Kovačević i Nermin Kamberović  diletantskim preformansom pokušali da nasilno preuzmu vlast u Sjenici.
{module Oglas 2 – 2020}
Takođe, obaveštavamo javnost da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave svojim dopisom od  24.11.2020.godine uputilo ova lica, koja su se obraćala ovom ministarstvu, na Upravni sud i u istom dopisu navelo da će se poštovati odluke aktulene Skupštine Opštine Sjenica i odluke  donete od strane Upravnog suda.

Iz presude kojom se odbija žalba Marku Pantoviću jasno se vidi da je sud cenio navode Skupštine Opštine Sjenica  i  potvrdio odbornički mandat Miliković Andriji.

Sve buduće odluke koje ovaj sud bude donosio, iste se neće odnositi na pitanje odborničkog mandata,  već se njima mogu uređivati određene tehničke i formalne procedure koje ne mogu bitno uticati na to da se promeni odluka Upravnog suda, koja je u skladu sa Odlukom Skupštine Opštine  Sjenica od 14.10.2020. godine da odbornčki mandata pripada Andriji Milinkoviću.

Skupštinska većina sastavljena od odbornika Stranke Pravde i Pomirenja –  akademik Muamer Zukorlić, Srpske Napredne Stranke – Aleksandar Vučić, Socijalstičke Partije Srbije, zatim odbornika Grupe građana “Bez diskriminacije”Aldin Dino Kurtović i Grupe građana “Zajedno”  dalje će nastaviti sa vršenjem vlasti  sa 21 odbornikom.

Molimo građane da ne shvataju ozbiljno dezinformacije i obmane koje pokušavaju plasirati oni koji su Sjenicu doveli u dužničko ropstvo od sedam miliona eura, koji su godinama unazad uspostavili anarhiju, bezakonje, kriminal i korupciju u Opštinu Sjenica.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker