Opština Sjenica – Nisu tačni navodi o incidentu, niti su prostorije biblioteke nasilno zauzete

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom naslova: „Sukob direktorka SDA i  SPP u Sjenici! Obijene prostorije biblioteke“ koji je objavljen na lokalnom sajtu iz Novog Pazara, informativna služba Opštine Sjenica daje sledeće:

WhatsApp Image 2020 11 10 at 17.13.46

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

{module Oglas 0 – 2020}

Netačni su navodi  u tekstu koji je objavljen na internetu u kome se navodi da je došlo do incidenta u gradskoj biblioteci  “Muhamed Abdagić” u Sjenici, te da je novoimenovana direktorka obila prostorije biblioteke i nasilno zauzela prostorije u kojima će obavljati svoju delatnost.

Rešenjem Skupštine opštine Sjenica od 14.10.2020. godine Talović Edina razrešena je funkcije direktora biblioteke, jer je svojim nestručnim i nesavesnim radom doprinela da biblioteka bude finansijski zadužena, dok je rešenjem SO-e Sjenica od 14.10.2020. godine Mersija Brbutović imenovana za novog vršioca dužnosti  direktora biblioteke.

{module Oglas 1 – 2020}

U svrhu primopredaje dužnosti između gore pomenutih lica formirana je komisija, a poziv za primopredaju dužnosti više puta upućivan je Talović Edini. Imenovana se nije odazvala primopredaji dužnosti,  iako joj je rešenje o razrešenju uredno uručeno i ista je znala da više nema nikakvih zakonskih osnova da  obavlja funkciju direktora biblioteke.

Kako bi se omogućilo novom vršiocu dužnosti direktora biblioteke da obavlja svoju funkciju i stupi u kancelarije biblioteke, dana 10.11.2020 godine promenjene su brave u kancelarijama direktora biblioteke. Dakle, nije bilo nikakvog incidenta, niti su prostorije biblioteke nasilno zauzete.

Navedeno saopštenje se daje kako bi se građani opštine Sjenica upoznali sa istinom. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker