Mujagić (SPP) novi predsjednik opštine Sjenica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbornici Skupštine Opštine Sjenica izabrali su danas Muniba Mujagića (SPP) iz Stranke pravde i pomirenja za predsjednika opštine Sjenica, dok je za njegovog zamjenika izabran Zdenko Kvočević (SNS).

57B40AC2 BCA0 447F 911E 3FA022C3087D 1024x768 1 616x462

{module Oglas 1 – 2020}

Novo opštinsko rukovodstvo izabrano je jedoglasno, glasovima 22 prisutna odbornika, jer su uoči glasanja skupštinsku salu napustili odbornici opozicije koju u ovom mandatu čine Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratska partija.

U svom obraćanju Mujagić poručio da kroz svoja vjerska načela se prije svega oda počast umrlima od covid19.

Ujedno je naglasio i da su ovo promjene, na bolje u svakom smislu.

{module Oglas 0 – 2020}

“Sjenica je glasna za promjene. Sjenica to i očekuje od ove vlasti i promjene treba da budu u interesu svih građana u smislu ljepšeg, ispunjenijeg i kvalitetnijeg života. U predhodnom periodu Sjenica je nazadovala i može se konstatovati da je našu Opštinu napustio veliki broj ljudi. Takve konstatacije ćemo imati do godine kada bude popis stanovništva. Zbog predhodnih vlasti, Sjenica je dobila loš imidž, ružne su slike iz ove Opštine i otišle. Moramo poraditi na tome jer Sjeničaci to ne zaslužuju. Želimo da uspostavimo nove odnose i arhitekturu koji za cilj imaju nekoliko stvari. U predhodnom periodu nije bilo karakteristično da se u Sjenici živi kao u zajednici. Zaista moramo poraditi na tome i da nema diskriminacije po bilo kojem osnovu. Također, zaustavljanje negativnih kigratornih kretanja. Nije prosperitetna sredina iz koje odlaze ljudi, tada sve postaje besmisleno. Setom ekonomske i infrasteukturne atmosfere, možemo to zaustaviti. Mi smo mješovita sredina i moramo odati počast multietičnosti gdje ćemo naše međusobne odnose popravimo”.

Za članove Opštinskog vijeća Mujagić je predložio Nurudina Kurtovića, Šaljić Enisu, Bilalović Selvera, Branimira Balšića i Rakonjac Mladena.

Skupštinsku većinu u Sjenici čini 22 odbornika sa listi “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” devet mandata, “Aleksandar Vučić – za našu decu” pet mandata, Grupa građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović” pet mandata, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije” dva mandata i Grupa građana “Zajedno” sa jednim jednim mandatom. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker