Mujagić – Radit ćemo na izgradnji Sjenice i zaustavljanju iseljavanja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odbornici Skupštine Opštine Sjenica izabrali su danas Muniba Mujagića (SPP), diplomiranog inženjera arhitekture, za predsjednika Opštine Sjenica. Novo opštinsko rukovodstvo izabrano je jedoglasno, glasovima 21 prisutnog odbornika.

munib mujagic 1

{module Oglas 1 – 2020}

U svom obraćanju Mujagić poručio da će raditi na izgradnji Sjenice i zaustavljanju iseljavanja.

“Sjenica je glasala za promjene. Sjenica to i očekuje od ove vlasti i promjene treba da budu u interesu svih građana u smislu ljepšeg, ispunjenijeg i kvalitetnijeg života. U predhodnom periodu Sjenica je nazadovala i može se konstatovati da je našu Opštinu napustio veliki broj ljudi.

Takve konstatacije ćemo imati do godine kada bude popis stanovništva. Zbog predhodnih vlasti, Sjenica je dobila loš imidž, ružne su slike iz ove Opštine i otišle. Moramo poraditi na tome jer Sjeničaci to ne zaslužuju.

{module Oglas 0 – 2020}

Želimo da uspostavimo nove odnose i arhitekturu koji za cilj imaju nekoliko stvari. U predhodnom periodu nije bilo karakteristično da se u Sjenici živi kao u zajednici. Zaista moramo poraditi na tome i da nema diskriminacije po bilo kojem osnovu.

Također, zaustavljanje negativnih migratornih kretanja. Nije prosperitetna sredina iz koje odlaze ljudi, tada sve postaje besmisleno. Stvarenjem bolje ekonomske i infrasteukturne atmosfere, možemo to zaustaviti. Mi smo mješovita sredina i moramo odati počast multietičnosti gdje ćemo naše međusobne odnose popraviti”.

(SANA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker