Mujagić: Ne biraju sredstva da se ponovo uspostavi bivša vlast, na snazi su pritisci, prijetnje, politička korupcija…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tranzicija vlasti u Sjenici ide jako teško kod onih koji su izgubili svoje benefite iz prethodnih godina i mandata. Ne mogu, kaže predsjednik Opštine Sjenica, da se pomire da građani Sjenice neće da trpe sve što se dešavalo svih godina.

munib mujagic

{module Oglas 1 – 2020}

To je, između ostalog, da je nova vlast utvrdila neregularno stanje finansija, rada javnih preduzeća, ustanova, da je na sceni činjenično stanje kako je budžet opustošen. To za sadašnju opoziciju, kako kaže ne znači ništa i po svaku cijenu žele da na bilo koji način uspostave novu vlast u Sjenici.

Koristim ovu priliku da uputim apel na sve poslovne ljude da se bore za bolju Sjenicu, bolje uslove privređivanja, rasterećenih političkih pritisaka, ucjena. Zajedno moramo dati doprinos demokratizaciji Sjenice, Sandžaka, Srbije.

{module Oglas 0 – 2020}

Ono što je dio sveopšteg miljea je da se na bilo koji način želi promijeniti vlast, pritiscima, prijetnjama, političkom korupcijom, kupovinom odbornika. Ne biraju se sredstva da se ponovo uspostavi stara vlast da se nastavi s onim što je rađeno. Svi zvanični izvještaji državnih organa, revizije koja je konačno došla nakon sedam godina utvrdila je tolike nepravilnosti u samo dvije godine da je najmanje 262,16 miliona dinara u 2018 i 2019. potrošeno protivzakonito.

Ko ovoj opoziciji u Sjenici treba da kaže, dosta. Na jednoj strani mi koji smo se izborili da imamo pravo da vršimo pozitivne promjene ali jednako tako i svi državni organi treba da rade svoj posao jer su za to plaćeni.

U prethodnom periodu sam govorio o tome da sam imao utisak da je država napustila svoje građane u Sjenici i prepustila ih da se sami bore protiv prethodne vlasti odnosno građani su ostali nezaštićeni. Koristim ovu priliku da pozovem sve državne organe koji imaju nadležnosti da rade svoj posao u skladu sa zakonom. Onda će, nadam se, situacija biti značajno bolja, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker