Mujagić: Budžet Opštine Sjenica je restriktivan ali da građani što manje trpe posljedice

Početak nove budžetske godine priilika je koju treba iskoristiti na način da se napravi analiza učinjenog, da se stvari iskontrolišu i na jedan  transparentan način donesu odluke šta i kako dalje, kaže prvi čovjek Opštine Sjenica. U čitavoj situaciji u kojoj se nalazi Sjenica i svi njeni građani činjenica je da Sjenica ima pravo na budućnost.

thjtzhjntzdj

{module Oglas 1 – 2020}

Dug kojeg je nova vlast zatekla u Sjenici prvobitno je bio 630 miliona dinara mada su svi pokazatelji da je i znatno  veći.  U tom iznosu nisu bile obuhvaćene i škole, kao i blokade države za PDV koji je 17 miliona, zatim određeni troškovi koji su pravljeni preko Štaba za vanredne situacije i mnogi drugi.

Tako da slobodno možemo reći da dug koji smo utvrdili, naslijedili je oko 700 miliona dinara što je za budžet s kojim raspolaže jedna ovakva Opština za one koji se malo bolje razumiju u javne finansije znaju da je to dug prema kojem bi, metaforički, život i sve što se događa u sferi javnih finansija trebalo zamrznuti na godinu dana da bi prosto došli na nekakvu budžetsku nulu, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica.

{module Oglas 0 – 2020}

Ipak, život u Sjenici odvija se normalno. Opština je usvojila bužet za ovu godinu za kojeg kaže i da je restriktivan ali da građani što manje osjete bilo kakve posljedice jer i dalje prijeti opasnost od finansijskog kolapsa iako je nova vlast na čelu sa SPP-om uspjela je vratiti milion eura duga.

Vjerujem da je moguće i to u kratkom vremenskom periodu, ako se mjeri na nekoliko budžetskih, poslovnih godina  u potpunosti sanirati stanje s budžetom uz molbu građanima da imaju razumijevanja i da bi oni sve to u što manjem obimu osjetili a onda da uđemo u ozbiljnu fazu gdje bi upravo oni osjetili šta budžet Opštine i treba da znači. Politika koja se definiše budžetom može na ljudski i civilizovan način  riješiti i da mnoge potrebe naših građana koje su danas misaona imenica budu realnost u budućem periodu.

I Sjenica, poručuje, ima pravo da se konačno budžetom regulišu i potrebe iz sfere poput zdravstvene zaštite, kulture, sporta. Sve je to, kaže,  danas pretvoreno u kubike nekakvog šodera. Intervju u cjelosti u programu Sandžak Televizije. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker