Mujagić: Budžet Opštine Sjenica je restriktivan ali da građani što manje trpe posljedice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Početak nove budžetske godine priilika je koju treba iskoristiti na način da se napravi analiza učinjenog, da se stvari iskontrolišu i na jedan  transparentan način donesu odluke šta i kako dalje, kaže prvi čovjek Opštine Sjenica. U čitavoj situaciji u kojoj se nalazi Sjenica i svi njeni građani činjenica je da Sjenica ima pravo na budućnost.

thjtzhjntzdj

{module Oglas 1 – 2020}

Dug kojeg je nova vlast zatekla u Sjenici prvobitno je bio 630 miliona dinara mada su svi pokazatelji da je i znatno  veći.  U tom iznosu nisu bile obuhvaćene i škole, kao i blokade države za PDV koji je 17 miliona, zatim određeni troškovi koji su pravljeni preko Štaba za vanredne situacije i mnogi drugi.

Tako da slobodno možemo reći da dug koji smo utvrdili, naslijedili je oko 700 miliona dinara što je za budžet s kojim raspolaže jedna ovakva Opština za one koji se malo bolje razumiju u javne finansije znaju da je to dug prema kojem bi, metaforički, život i sve što se događa u sferi javnih finansija trebalo zamrznuti na godinu dana da bi prosto došli na nekakvu budžetsku nulu, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica.

{module Oglas 0 – 2020}

Ipak, život u Sjenici odvija se normalno. Opština je usvojila bužet za ovu godinu za kojeg kaže i da je restriktivan ali da građani što manje osjete bilo kakve posljedice jer i dalje prijeti opasnost od finansijskog kolapsa iako je nova vlast na čelu sa SPP-om uspjela je vratiti milion eura duga.

Vjerujem da je moguće i to u kratkom vremenskom periodu, ako se mjeri na nekoliko budžetskih, poslovnih godina  u potpunosti sanirati stanje s budžetom uz molbu građanima da imaju razumijevanja i da bi oni sve to u što manjem obimu osjetili a onda da uđemo u ozbiljnu fazu gdje bi upravo oni osjetili šta budžet Opštine i treba da znači. Politika koja se definiše budžetom može na ljudski i civilizovan način  riješiti i da mnoge potrebe naših građana koje su danas misaona imenica budu realnost u budućem periodu.

I Sjenica, poručuje, ima pravo da se konačno budžetom regulišu i potrebe iz sfere poput zdravstvene zaštite, kulture, sporta. Sve je to, kaže,  danas pretvoreno u kubike nekakvog šodera. Intervju u cjelosti u programu Sandžak Televizije. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.