Muftija Zukorlić preuzeo vlast u Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja – SPP akademika Muamera Zukorlića je pregovarala sa Strankom demokratske akcije SDA Sulejmana Ugljanina o fomiranju bošnjačkog bloka u Sandžaku.

10 5 1920x1280

{module Oglas 1 – 2020}

Predmet razgovora je bio formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Parlamentu Srbije, i koalicije u Sjenici, Tutinu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću. U Sjenici su pregovori dovedeni do kraja, gdje je SPP prepustila mjesto predsjednika Opštine Sjenice SDA stranci u cilju ostvarivanja bošnjačkog jedinstva.

Ugljanin je prekjučer izjavio da mu nije dostavljen dokument sa pečatom. Da od njegovih saradnika prihvata samo ovjeren dokument i iznio je niz uvreda na račun SPP stranke tokom konferencije za štampu. SPP je u međuvremenu dostavila dokument ovjeren pečatom SDA stranci.

{module Oglas 0 – 2020}

Međutim, iako je Ugljanin najavio da će se tokom konstituisanja skupština bošnjačke stranke opredijeliti da li su za Bošnjake i Sandžak i su Veliku Srbiju i Vučića, SDA je sutradan formirala koaliciju sa SNS-om u Tutinu. Kako je neformalno izjavio Rade Petrović, i on sam je bio iznenađen odlukom Centrale SNS-a u Beogradu.

SPP je iznenada u zadnjem trenutku uspijela da napravi koaliciju sa Grupom građana Bez diskriminacije i sa tri srpske liste u sjeničkoj skupštini i preuzme vlast u Sjenici.

Za predsjednika skuopštine je izabran dr. Rejhan Kurtović. (Sana)

{module Oglas 0 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker