Informativna služba opštine Sjenica – Kamberović neistinama obmanjuje javnost

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom neistinitih navoda u tekstu “Ekskluzivno iz Sjenice“ objavljenom na internet portalu informativna služba Opštine Sjenica u saradnji sa stručnom Skupštinskom službom Opštine Sjenica daje sledeće:

dfrherherher

{module Oglas 1 – 2020}

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Tačno je da je Upravni sud odbacio žalbu kandidata za odbornika u SO Sjenica Andrije Milinkovića kojom je tražio poništaj odluke SO Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marka od 7.10.2020. godine.

Nije tačno da je odbačena žalba Stranke pravde i pomirenja, jer ova stranka nije ulagala nikavu žalbu u vezi sa navedenim.

Prema navodima Upravnog suda, u rešenju o odbacivanju žalbe Andirje  Milinkovića razlog za odbacivanje žalbe se olgeda u tome što za Sud ne postoji pravno valjana odluka SO Sjenica o potvrđivanju mandata Marku Pantoviću od 7.10.2020godine (Kada je grupa odbornika okupljena oko Momira Kovačevića i Nermina Kamberovića nelegalno pokušala da izvrši puč i nasilno preuzme vlast u Sjenici), i ako je takvu odluku Sudu dostavio Momir Kovačević 22.10.2020. godine koji sebe označava kao predsjednika SO Sjenica, tako da istu odluku Sud nije uzimao u obzir jer nije pravno postojeća i nije donijeta od strane pravno ovlašćenog organa, niti je potpisana i ovjerena pečatom od strane ovlašćenog lica.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovim se dokazuje da se radi o pravno nepostojećoj odluci SO Sjenica o potvrđivanju odborniučkog mandata Pantrović Marku od 07.10.2020. godine, a time se također dokazuje da je Upravni sud prihvatio navode predsjednika SO Sjenica prof. dr. Rejhana Kurtovića iz skupštinskog odgovora na žalbu prema kojima pravno ne postoji odluka SO Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marku od 07.10.2020. godine, već da naprotiv postoji odluka SO Sjenica donijeta u nastavku sjednice od 14.10.2020. godine, kojom se utvrđuje da ne postoje zakonski uslovi za potvrđivanje odborničkog mandata Pantović Marku i da postoji odluka SO Sjenica od 14.10.2020.godine kojom je potvrđen odbornički mandat u SO Sjenica Andriji Milinkoviću, tako da je Andrija Milinković iz Srpske napredne stranke odbornik u SO Sjenica, počev od 14.10.2020. godine, a ne Marko Pantović iz Pokreta snaga Srbije – BK.

Iz odluke Upravnog suda proizilazi da nisu tačni navodi Nermina Kamebrovića da je Sud potvrdio legitimnost odluka koje je donijela grupa odbornika na čelu sa Momirom Kovačevićom 7.10.2020. jer Upravni sud nije uzimao u obzir te odluke, baš zato što su za Sud bez pravnog značaja i pravno su nepostojeće. Nermin Kamberović je krivotvorio sadržinu sudske odluke, iznoseći navode koji nisu istiniti i koji nigdje u odluci Upravnog suda nisu navedeni.

Nermin Kamberović svojim neistinitim, zlonamjernim i tendecioznim izjavama pokušava da obmane i uznemiri javnost Opštine Sjenica, Sandžaka i šire, sve zarad svojih ličnih pretenzija da postane predsjednik Opštine Sjenica. Ovakvim obmanama Nermin Kamberović nanosi štetu građanima i lokalnoj samoupravi Sjenice.

Navedeno saopštenje se daje u cilju upoznavanja građana sa istinom.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker