BNV – Opština Sjenica da prestane sa diskriminacijom Bošnjaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

BNV -. Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je mjeru opomene Opštini Sjenica zbog nepostupanja po preporuci Povjerenice i naložila da u roku od 30 dana uzme u razmatranje prijedloge Bošnjačkog nacionalnog vijeća kada su u pitanju izmjene članova školskog odbora u osnovnim školama „12. decembar“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ kao i gimnaziji „Jezdimir Lović“.

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti je ranije svojim rješenjem utvrdila da je Opština Sjenica povrijedila odredbe čl.6 i 24 Zakona o diskriminacije i diskriminisala Bošnjake na način da prilikom imenovanja članova školskih odbora nije uzela u obzir prijedloge Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Kako Skupština opštine Sjenica nije postupila po datim preporukama Povjerenica je izrekla opomenu kojom se nalaže da u roku od 30 dana svojom odlukom u skladu sa zakonom otkloni nastalu diskriminaciju učinjenu prema bošnjačkom narodu u Sandžaku.

(BNV)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Ellai
Ellai
4 mjeseci ranije

To spp nazivas oslobadjanjem bosnjaka, a sjenicu su u crno zavili spp to je delo muamera zukorlica Koji je izdao bosnjake za fotelju, al nama je sudjeno da nam poltroni I vazali krije sudbinu,

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
4 mjeseci ranije

Nedao Allah nikome takvu vlast. Spp diskriminiše Bošnjake?! Sigurno po direktivi Beograda, jer samo tako mogu biti na vlasti.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker