Mujagić: Zalagaćemo se da savremena škola u Sjenici ponese Muftijino ime

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Konzorcijum, predvođen novosadskom kompanijom “GAT doo”, dobio je posao izgradnje novog objekta Osnovne škole “Svetozar Marković” u Sjenici, vrijedan preko 11,7 miliona evra.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao da je rahmetli muftija Muamer Zukorlić najzaslužniji što će se škola graditi u ovoj sandžačkoj opštini.

“Ovo je divna vijest za Sjenicu i sve Sjeničake, a prije svega za učeničku omladinu i njihove roditelje. Gradi se jedna od najsavremenijih škola na Balkanu.

Sjenica je dugo čekala na izgradnju ove škole, ali ostaje sjeta što ovako veliku radost koju danas osjećamo ne možemo da podijelimo sa rahmetli Muftijom, jer je on puno radio na izgradnji ove škole, uložio je puno truda i na kraju bez njega ne bi bilo ni dogovora sa predsjednikom Vučićem, jer je on direktno ugovorio njenu izgradnju. U tom smislu, Sjenica će to znati da pamti i da cijeni sve to što je rahmetli Muftija učinio za Sjenicu i u ime ogromne zahvalnosti će učiniti sve da ova škola ponese ime akademika Muamera Zukorlića”, kazao je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Dodao da će izgradnja škole motivisati mlade da ostanu u Sjenici.

“Vjerujem da će ovo biti veliki podstrek prije svega i podsticaj što kvalitetnijem obrazovanju i da će uslovi koji se vide kroz jako dobar projekat motivisati ljude da ostanu i svoje znanje ulože i upotrijebe u svoju sredinu i da na taj način svim snagama i sinergijom svih onih koji znaju. mogu i vole ovu sredinu, a ja vjerujem da je takvih jako puno, učinimo da ona svakim danom bude sve bolja i bolja”, dodao je Mujagić.

Prema ranijim najavama iz lokalne samouprave, nova škola biće najskuplja i najmodernija u Srbiji, imaće savremenu fiskulturnu salu, bazen, laboratorije i informatičke centre. Biće izgrađena kilometar dalje od postojeće, u Prijepoljskoj ulici u blizini Doma zdravlja. Rok za izvođenje radova je 450 dana, a finansira ih Kancelarija za javna ulaganja.

SANA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
sara
sara
2 godina ranije

Neprihvatljivo je davati skoli ime nekoga ko je obojen stranackom pripadnoscu, jer tu skolu ce pohadjati takodje I deca roditelja koji pripadaju drugim strankama ili nijednim.
Skola je obrazovna institucija, gde ce deca sticati znanje I pripremati se za dalje strucno usavrsavanje raznih zanata I profesija, zato ih ne treba opterecavati I tako rano usmeravati sa politikom, izborima I stranackom pripadnosti.
Uostalom pravo stranacke pripadnosti I ucestvovanjem u izborima ostvaruje se tek sa punoletstvom, sa navrsenih 18 godina.
Zato ne opterecijmo te male pametne glavice sa ovakvim banalnostima I ne sputavajmo ih na nihovom putu obrazovanja I sticanja znanja.
Sve u svoje vreme, kako bi se to reklo.

Bego
Bego
2 godina ranije

Sta je uradijo znacajno za Sandzak da bi bilo sta nazvalo po njemu.

Denisa
Denisa
2 godina ranije
Odgovor za  Bego

Pa jeste,bolje bi bilo sa daju ime Sveti Sava jer to je rodjak vasem lideru …bar ge tako tvrdio dok je bio nekada ministar hahaha …kako vas nije sramota bre..i tebe i ovu glupu ,,Saru” bar se tako potpisuje,svi znamo da je bot glupi..

Bego
Bego
2 godina ranije
Odgovor za  Denisa

Gdece veci botovi od vas , cipcije Vucica svi redom Od IZ do politicke stranke.

Ella
Ella
2 godina ranije

Vollela bih da Mi mujagic obrazlozi cime je to pokojni zukorlic zaduzio sjenicu da skola nosi njegovo ime, dokle ide ljudksa glupost.

Soko
Soko
2 godina ranije

Škole se grade parama od građana,niko ne daje iz svog dzepa.Nisu partijske pare nego narodne pa da narod odluči a ne ovaj bogatai precednik koji misli da je njegova privatna opština.Kad se izgradi onda se pojavi a ne sad predizborna šerena laža..Sad pred izbore mašta radi svašta.

Ž. Jovanović
Ž. Jovanović
2 godina ranije

Uz svo razumevanje Munibove želje da škola dobije ima po Zukorliću mislim da to nije dobar predlog. Ostavite ime Svetozara Markovića, časnog borca za radnička prava, socijaldemokrate i protivnika ratovanja i ime koje je nadživelo vekove. Pokojni patrijarh SPC Pavle predlagao je da ne treba davati imena ulicama ili ustanovama sve dok su živi oni koji su poznavali pokojnika čije se ime predlaže.

Vojvoda iz Vojvodine
Vojvoda iz Vojvodine
2 godina ranije

OŠ Vojvoda Zukorlić

8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex