EVO ŠTA SE DEŠAVALO U JAMI ŠTAVALJ KOD SJENICE U TRENUTKU NESREĆE: Saznajemo kako su se rudari ponašali i kako se sada osjećaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Trojica rudara, koji su jutros u teškoj nesreći u rudniku Štavalj kod Sjenice, zbog teškog stanja prebačeni su u Opštu bolnicu u Užicu. Oni su primljeni i trenutno im se ukazuje sva medicinska pomoć, a sva trojica su stabilno, saznaje Kurir.

Sumnja se da su se rudari otrovali ugljen-monoksidom.

Dr Altan Hamidović direktor DZ Sjenica rekao je za Kurir da su trojica rudara nakon ukazane pomoći puštena na kućno lečenje, a ostala trojica su upućena u Opštu bolnicu Užice.

– Trojica rudara su stigla u OB Užice, pacijenti su opservirani, dvojica su smeštena na Internističku intenzivnu negu, a treći je smešten na odeljenje Centralne intenzivne nege i to je pacijent koji je primljen u nešto težem stanju. Sva trojica su stabilno, svesni su i primaju terapiju. Svi su pod stalnim nadzorom lekara – naveo je dr Hamidović.

On je naveo da je pacijent koji je primljen u teškom stanju, sada stabilno, kao i da je on rekao da je osetio gušenje:

– Rekao je da je osetio gušenje, pomućenje svesti i da je pao. Ostali rudari su bili pribrani, neki su počeli da povraćaju. Oni su izneli kolegu koji je pao i javili se Hitnoj službi DZ Sjenice koja je odreagovala brzo i blagovremeno.

U rudniku Štavalj nismo dobili informacije, rečeno nam je da je menadžment na sastanku. Do incidenta je, prema nezvaničnim saznanjima, došlo rano jutros u jednoj od novih jama, a kako se sve tacno desilo još uvek nije poznato. Proizvodnja u tom delu rudnika je obustavljena.

Dr Ivana Milićević, zamenica direktora Opšte bolnice Užice izjavila je za Kurir da nijedan pacijent nije životno ugrožen, da će dvojica ostati na posmatranju najmanje naredna 24 sata, dok će treći sa težim simptomima biti zadržan u centralnoj intenzivnoj nezi.

– Tri pacijenta sa simptomima trovanja, ne znamo kojim gasom, starosti 27, 32 i 38 godina, dovezena su iz Sjenice u našu bolnicu. Sve vreme transporta bili su stabilni. Po prijemu su ih pogledali anesteziolog i internista, dvojica sa lakšim simptomima su dobro, ali smo ih ipak zadržali na opservaciji, koja će biti nnajmanje 24 sata. Treći je došao sa malo težim simptomima, imao je gušenje i vrtoglavicu i zadržan je centralnoj intenzivnoj nezi. On je hemodinamski stabilan, stabilnih vitalnih parametara, nije životno ugrožen – kazala je za Kurir dr Milićević.

Kurir.rs/ A.M, M.B, J.S.S.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker