Turizam u Sjenici: Šeik Abdulla Lahej sa ministrom Memićem i porodicom Selek o ulaganju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ugledni biznismen iz Ujedinjenih arapskih emirata Abdulla Lahej zainteresovan je za ulaganja u  turizam sjeničkog kraja. Vlasnik je multinacionalne Holding kompanije Ayana, koja posluje širom sveta i firme Nioum, koja radi u Srbiji. On je sa ministrom turizma Huseinom Memićem i porodicom Selek razgovarao o razvoju turizma i potencijalnom ulaganju u vazdušni saobraćaj.

„Najpre bih se zahvalio  našim prijateljima Fehimu i Izetu na gostoprimstvu u ovom prelepom hotelu, posebno na onome što su nam danas pokazali. Zahvaljujem se i ministru turizma Huseinu Memiću za sve ono što smo videli u Sjenici i na celoj Pešterskoj visoravni.

Nakon godinu dana istraživanja konačno smo došli i u Sjenicu gde smo naišli na velike potencijale za turizam. Sjenica i cela Pešterska visoravan su nacionalno i privredno blago Srbije. Imamo ideju da uložimo i investiramo u razvoj turizma i ostalih privrednih grana”kazao je Abdulla Lahej za RTV Novi Pazar.

Istakao je da je  u Sjenici posebno uočljiv potencijal  za zimski turizam i skijanje.

“Ljudi sa Bliskog istoka nemaju tu mogućnost. Međutim, ovde gosti mogu da dolaze tokom čitave godine. Veliki potencijal je i aerodrom, ukoliko se bude radilo na njegovom razvoju. Potrebna su istraživanja i ulaganja kako bi Sjenica bila prisutna na jednom internacionalnom nivou. Imamo veliku podršku i pomoć od ministra turizma Huseina Memića. Otvorio nam je vidike što se tiče potencijala ovog kraja. Veruje, nada se i zna da će uskoro doći do investiranja u ovoj oblasti u skorijoj budućnosti.  Siguran sam da ćemo pomoći Sjenici da se podigne na neki viš nivo“, kazao je Abdulla Lahej za RTV Novi Pazar.

Gosti obišli Pešter

Lahej je zainteresovan za Srbiju, gde već ima saradnike i poslovne partnere.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i njihovim uputstvima mi smo već otvorili firme u Srbiji i krenuli sa investicijama“, kazao je direktor kompanija u Srbiji Nemanja Jovanović, ističući da je fantastičan osećaj doći u Sjenicu.

Gosti su u Sjenici obišli  sve najznačajnihe lokalitete, koji su sve zanimljiviji turistima, kao i ranč porodice Selek.

„Danas smo gostima pokazali naš ranč na Caričini, obišli smo ski centar Žari, biatlon stazu, bili smo na zajedničkom ručku… Oduševljeni su našom prirodom“, kazao je Izet Selek iz hotela “Borovi”.

(RTVNP)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex