Veća kazna za Novi Pazar nego za Crvenu zvezdu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vređani klub dobio težu novčanu sankciju zbog istupanja iz višeg ranga takmičenja nego klub čiji su navijači „ispaljivali“ nacionalističke parole.

Čitave dve nedelje posle skandaloznih događaja na meču rukometaša Crvene zvezde i Novog Pazara, u Beogradu, oglasilo se rukovodstvo ARKUS lige. I to samo da, u formi saopštenja, obelodani novčanu kaznu od 100.000 dinara za domaćina, čiji su navijači po nacionalnoj i verskoj osnovi vređali protivničku ekipu, ali i istu vrstu kazne za goste (300.000), čija je uprava donela odluku da Pazarci istupe iz najvišeg ranga takmičenja.

„Prilikom određivanja disciplinske sankcije, direktor nije prepoznao nijednu olakšavajuću okolnost, dok je kao otežavajuću okolnost ocenio da prijavljeni klub nije koristio mehanizme Asocijacije i RSS kao i instrumente nadležnih ministarstava u cilju prevazilaženja problema već je ishitrenim istupanjem iz ARKUS lige rukometu i sportu uopšte naneo veoma veliku štetu“, navodi se u „pismu“ potpisanom od strane direktora takmičenja Milorada Šolevića.

Kao organizatori, crveno-beli su sankcionisani zbog unošenja uvredljivih transparenata, s tim da je uzeto u obzir da su „predstavnici kluba hitno regaovali i uklonili sporne parole“, kao i to što „na teren i na igrače nije ubačen nijedan predmet“, tj „nije bila ugrožena bezbednost sportista“.

Ali im se prebacuje to što je nemili događaj „naneo veću štetu i ligi i rukometu i srpskom sportu“, a pride je u „suprotnosti sa načelima poštovanja verskih, nacionalnih i političkih različitosti za koje se Asocijacija i Rukometni savez zalažu“. (Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker