Na hipodromu Sandžak organiziran drugi memorijal “Hasib Škrijelj”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na hipodromu Sandžak u Raškoviću organiziran je drugi memorijal u čast Hasiba Škrijelja. U okviru memorijala održane su dvije konjske trke.

U trci na 1400 metara 1. mjesto osvojilo je grlo Chattri vlasnika braće Škrijelj, 2. mjesto odvojilo je grlo Only the best vlasnika braće Hadžić i 3. mjesto osvojilo je grlo Džingis Kan vlasnika Dževada Smajovića.

U trci na 1800 metara 1. mjesto osvojilo je grlo Eron Black vlasnika braće Smajović, 2. mjesto osvojilo je grlo Eyes of silver vlasnika braće Škrijelj i 3. mjesto osvojilo je grlo Ruzvelt vlasnika Seke Bilalovića.

Učesnici zadovoljni organizacijom, istakli da se iz takmičenja u takmičenje napreduje, te da očekuju da će se tako i nastaviti.

„Organizacija je bila dobra, trka je bila korektna, start je bio korektan, grla su pokazala koliko su spremna i naše grlo je danas imalo sreće, potrefio se i njegov dan i mi smo danas prezadovoljni i presrećni. To je u ovoj sezoni drugi start gdje smo osvojili prvo mjesto, biti ispred Alkatraza je veliki uspjeh. Mi to možemo da organizujemo ovdje jer konji sa naših prostora zauzimaju prva mjesta i u Beogradu, naši ljudi iz Sadnžaka su uzeli i derbi, prvi su bili Alići, drugi je bio Adnan Muratović, to je nešto što se sanja da se osvoji derbi i da čovjek učestvuje tu ali eto mi to uspjevamo i budemo najbolji među najboljima.“, istakao je Dževad Smajović

„Ja sam tek počeo, nabavio sam konja prije dva mjeseca. Hvala Bogu organizacija je bila ekstra, Škrijelji organizuju to svake godine u čast svoga oca rahmetli. Jaka grla su učestvovala i meni se posrećilo danas da sam bio treći, nisam se nada ovome, mislio sam da samo učestvujem i da im pravim društvo. Ovo je milina ovdje učestvovat, vidjet a još trenitar svaki dan. Meni je bilo dovoljno samo to što sam ovdje trenirao svaki dan, a ne što sam učestvovao i još došao do pehara, elhamdulillah.“, kazao je Seka Bilalović

Organizatori poručili da će se memorijal „Hasib Škrijelj“ organizirati u istom periodu svake naredne godine.

„Mi smo zadovoljni organizacijom, zadovoljni smo učesnicima i svima bismo da se zahvalimo, svim učesnicima i svim gostima koji su došli. Ovaj isti memorijal će se održavati u isto vrijeme i sledeće godine, tako da pozivam sve da nam se pridruže i da nas bude što više, da ovo bude tradicionalno u našim krajevima jer nama je danas ovdje bilo lijepo na ovim našim poljanama.“, istakao je Muamer Škrijelj

Omladina, iako dolazi iz dijaspore, poručuje da će oni nastaviti sa održavanjem ovih memorijala i očuvanjem ove tradicije.

„Ovo je nama mnogo zanimljivo, ja znam od malih nogu od rahmetli amidže Hasiba Škrijelja koji je uvijek volio trke konja i koji je uvijek organizirao ovakve trke. Mi to od malih nogu znamo i nama je to od tada ostalo interesantno.“, istakao je Denis Škrijelj.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Jasim
Jasim
2 mjeseci ranije

Daj nemoj da lazete kakve ste vi trke ranije organizovali kad ni magere niste imali. A dali je bešo jaho kobilu on je pravi dzokej

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker