FK Novi Pazar – Puna podrška Aleksandru Vučiću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

FK Novi Pazar daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu.

Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi: od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu.

FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali smo itekako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji. S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere:

Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS.

Drugo, za funkciju predsednika FSS, FK Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene.

Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama.

Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala.

Peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker