Sandžak – Pomozite drugim nevoljnicima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mada su, zahvaljujući donacijama čitalaca „Vesti“, ove jeseni potpuno zbrinuti, pa mirno mogu da čekaju zimu, prilozi dobrih ljudi iz naše dijaspore još pristižu na adresu starice Šeme Kurtanović iz novopazarskog prigradskog naselja Šutenovac. I ne samo njoj, već i supružnicima Sufiji i Avdiji Dupljak iz sela Jukovača kod Novog Pazara, ali i porodici Marukić iz zaseoka Izrok kod Ribarića, opština Tutin.

231119c1 scaled

{module Oglas 1 – 2020}

Da nevolja bude veća, iako ima šest godina, mali Elvis sve do nedavno nije govorio, a njegovi siromašni roditelji nisu mogli da ga leče i vode na prepisane vežbe i terapije.

Sve se brzo promenilo

Ipak, nakon tekstova u „Vestima“ i na portalu „Ljudske sudbine“ humanitarca Hida Muratovića i apela dobrim ljudima širom sveta da pomognu usamljenoj i bolesnoj starici Šemi Kurtanović, baka je za manje od mesec dana dobila je oko 5.500 evra. Mada je ona već dva puta apelovala na sve dobrotvore da joj više ne šalju pomoć, jer je, kako kaže, zbrinuta do kraja života, po neka donacija još stigne na njenu adresu. Tako je dok smo ispisivali navedene redove, dobila još 200 evra od porodice Hajdarević iz Nemačke i 50 franaka od Muniba Škrijelja iz Danske.

– Molim sve dobrotvore da sada pomognu drugima u nevolji. Ja sam zbrinuta, imam svega. Još je mnogo gladne dece, bolesnih, starih i nemoćnih u ovom kraju, valja i njima pomoći. Hvala Bogu, zimu dočekujem bez straha, samo da me još zdravlje posluži. Pozdravite sve moje spasioce, sve dobre ljude koji su mi pomogli, i recite im da se stalno molim za njih! – naglašava nana Šema.

231119c3 696x599

{module Oglas 0 – 2020}

Potresna sudbina

Vrlo brzo većinu svojih problema rešili su i supružnici Sufija i Avdija Dupljak iz sela Jukovača kod Novog Pazara. Duže od pet godina Sufija je šlogirana i nepokretna, njene slike na građevinskim kolicima, kojima je suprug Avdija vodio lekaru, ganule su mnogo naših čitalaca „od Amerike do Australije“. Za manje od mesec dana stiglo im je oko 5.000 evra, između dva naša teksta pristiglo im je još 1.000 evra, a najviše od grupe Sandžaklija iz Berlina – 500 evra.

– Već smo delimično utoplili našu nezavršenu kuću. Kupili smo novi šporet i što je najvažnije, sad imamo za lekove, možemo otići lekaru, kao i najpotrebnije namirnice. Tokom cele zime bićemo mirni, jer imamo sve što nam treba – ističe Avdija Dupljak i takođe apeluje na čitaoce „Vesti“ i ostale dobrotvore da pomognu i drugim ljudima u nevolji.

Završena je, više nego uspešno, i akcija pomoći porodici Marukić iz sela Izrok kod Ribarića, u opštini Tutin. Posle našeg poziva dobrim ljudima da im pomognu, supružnicima Ifeti i Smailu Marukiću i njihovoj deci stiglo je oko 6.000 evra. Dobili su i kravu vrednu 1.000 evra, kompjuter, mobilni telefon, odeću i obuću, knjige i školski pribor za decu.

– Kupili smo ogrev, namirnica imamo dovoljno, deca su dobro obučena i radosno idu u školu. Ništa od svega ne bi bilo da nam „Vesti“ i humanitarac Hido Muratović nisu pomogli, Bog neka ih čuva i sreća prati – ističe Smail Marukić.

Elvis napreduje

– Posebno nam je značajno što bez pozajmljivanja i brige kako ćemo vratiti novac, sina Elvisa možemo da lečimo i osposobimo ga za polazak u prvi razred. On je već vidno napredovao, vežba sa logopedima u Tutinu i Novom Pazaru. U Boga se nadamo da će već na jesen biti đak prvak – kaže Smail Marukić i naglašava da je njegovoj porodici najveća želja da vodu uvede u kuću i izgradi kupatilo o kome svi u kući za sada samo maštaju.

 
231119c2 696x521

{module Oglas 2 – 2020}

Deo novca čuvaju za „ne daj bože“

-Želja nam je da iz naše kuće potpuno isteramo zmije i pacove i da, ako nam se pruži prilika, započnemo i sagradimo novi dom. Deo dobijenog novca čuvaćemo upravo za to, ali i za „ne daj bože“- iskreno će Avdija Dupljak, fizički radnik i mučenik, koji je jedva uspevao da bolesnoj ženi obezbedi: ishranu, lekove, pelene, lekarske kontrole.

(Vesti online)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker