U sandžačkim džamijama proučena dova za turske vojnike koji su živote položili kao šehidi u Idlibu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kao vjernici se saosjećamo sa našom braćom u cijelom svijetu, posebno našom braćom iz Republike Turske, rekao je zamjenik sandžačkog muftije Muhamed ef. Demirović, koji je vjerski program i džumu namaz predvodio u tutinskoj Sultan Fatih džamiji

thumbs b c ff74840238d2eb2cdad9b908c38b5eea

{module Oglas 2019 – U članku 2}

U svim džamijama na području Mešihata Sandžaka Rijaseta islamske zajednice Srbije (IZS) danas je, prije džume namaza, za turske vojnike koji su svoje živote položili kao šehidi u Idlibu, u Siriji, upućena dova (molitva).

Zamjenik sandžačkog muftije Muhamed ef. Demirović, koji je vjerski program i džumu namaz predvodio u tutinskoj Sultan Fatih džamiji, rekao je da je u svim džamijama Mešihata Sandžaka proučen Jasin (odlomak iz Kur’ana) i upućena zajednička molitva za turske šehide.

“Kao vjernici se saosjećamo sa našom braćom u cijelom svijetu, posebno našom braćom iz Republike Turske. Jasin-i šerif je proučen za sve šehide koji su žrtvovali najvrednije što su imali, svoje živote za odbranu časti i dostojanstva nemoćnih i ugroženih muslimana i naroda u Siriji”, rekao je Demirović.

{module Oglas 2019 – U članku 1}
On je istako da je poruka sa ove džume rad na međusobnom uvezivanju i postizanju saosjećajnosti, kompaktnosti na nivou umeta Poslanika Muhammeda o stanju muslimana, ma gdje oni bili.

“Zajedničkoj borbi za dobro, ne samo muslimana nego sveukupnog čovječanstva”, poručio je Demirović.

Vjerskom programu, na kojem su upućene molitve za duše turskih vojnika koji su svoje živote položili kao šehidi u napadu režimskih snaga u Idlibu, prisustvovao je veliki broj vjernika u džamijama u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvor/Foto:Anadolija

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.