Sandžak bogatiji za novog hafiza Kur’ana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Još jedan veliki uspijeh Škole Kur’ana Časnog, Islamske zajednice, svih Bošnjaka ne samo ovog područja. Mladi Tutinac, Demir Šmaković je u haremu Altun Alem džamije ponio je titulu hifza. Direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić kaže da je ovo 12 kandidat kojeg je preslušavala komisija IZ u Srbiji a 20. po redu verifikovani i da je ovo još jedan primjer uspješnog mladog muslimana koji je istrajao na pravom putu.

viber image 2019 12 16 13 36 58

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Osmočlanu komisiju su predstavljali naši eminentni hafizi Škole Kur’ana. U predhodnih 15dana trajalo je preslušavanje kandidata Demira Šmakovića, koji je danas, hvala Allahu, uspješno okončao svoj hifz. Kandidat je uporno i marljivo radio svih ovih godina. Pokazao je svoje znanje i eto, Allah dž.š. je hteo da on danas okonča svoj hifz”, kazao je direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić.

Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević kaže da se za ovakvu omladinu isplati uložiti sve resurse i kapacitete.

viber image 2019 12 16 14 06 50

“Posebno je radost veća što se radi o kandidatu koji je polaznik Škole Kur’ana Časnog, sada već i predavač u istoj, također svršenik Fakulteta za islamske studije. Ovo sve govori da smo odlučni da se vraćamo svom izvoru, najčistijem, Kur’anu. Onoliko koliko pojedinac, porodica, zajednica budu posvećivali pažnju Kur’anu Časnome, u toliko će imati i uspjeha na ovom ali i na budućem svijetu”, dodaje Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Hfz. Faris ef. Dautović ponosan na Šmakovića i kako kaže, pokazao je hifz, moć pamćenja koja je na zavidnom nivou.

“Nema sumnje da je Demir jedan sjajan momak kao i svi oni koji su polagali pred komisijom. Hvala Allahu dž.š. pa se ovo Allahovo svijetlo širi. Cilj nam je da svaka kuća ima hafiza”, ističe Hfz. Faris ef. Dautović.

Mladi hfz. Šmaković ističe da je ovo dokaz istrajnosti kada smo na pravom putu.

“Danas sam hvala Allahu dž.š. završio zvanično posljednje stranice Kur’ana pred komisijom Mešihata IZ. Želim da se zahvalim svim članovima komisije na strpljenju ovih dana. Želim da poručim svima da uče Kur’an”, završava hfz. Demir Smaković.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Komisiju su činili muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević, direktor škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić, hfz. Faris ef. Dautović, hfz. Elvedin ef. Avdović, hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Haris ef. Saračević, hfz. Almir ef. Pramenković, hfz. Kerim Prepoljac.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.