Muftija Kujević: Rješenje suda o uklanjanju prepreka je zloupotreba institucija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rješenje Osnovnog suda u Novom Pazaru da Islamska zajednica u Srbiji u roku od 24 časa ukloni sve prepreke na spornoj parceli kod Velikog groblja je čista zloupotreba ovog pravosudnog organa, ocijenio je za A1 muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević.

jnhjtz

{module Oglas 1 – 2020}

On je dodao da ova presuda nije ništa novo i da će se Islamska zajednica svim legitimnim sredstvima boriti za vakufsku imovinu.

“Mi smo imali i kada su u pitanju i druge vakufske parcele i drugi objekti također presude od svih instanci u sudstvu koje su bile nepravedne i koje nisu uticale da mi odustanemo od borbe za naša prava na vakufsku imovinu zbog toga. Kada je konkretno riječ o zgradi Islamskih ustanova u centru grada mi smo imali također puno takvih presuda, ali na kraju kada su Komisiji za restituciju izneseni valjani argumenti ta zgrada je vraćena Islamskoj zajednici”, kazao je muftija Kujević.

{module Oglas 0 – 2020}

Podjsećamo, Osnovni sud u Novom Pazaru izdao je privremenu mjeru u vezi blokade i postavljanja prepreka na putu do gradilišta islamskog centra kod Velikog groblja u Novom Pazaru.

Rješenjem o obezbjeđenju je naložeo Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da u roku od 24 sata od prijema rješenja ukloni metalne prepreke, vozila i fizičko obezbjeđenje i tako omogući nesmetan prolaz putem prema parcelama i objektima kod Velikog groblja u ulici Rifata Burdževića.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker